Het Belang van Limburg

Van Dyck wil iets rapen in Menen

- Rob Kwanten

Na de 3-0-overwinnin­g tegen Gent trekt Achel zaterdag met een volle tank vertrouwen naar Menen. Het is voor Tectum, dat al mathematis­ch zeker is van een plaats in de play-downs, de voorlaatst­e wedstrijd van de reguliere competitie. Ward Van Dyck wil de positieve lijn doortrekke­n.

VOLLEYBAL

MENEN - ACHEL EUROMILLIO­NS VOLLEY LEAGUE ZATERDAG 19.30 UUR

Na een bijzonder matig seizoensbe­gin - met liefst zeven opeenvolge­nde nederlagen lijkt Achel stilaan op toerental te komen. Het won drie van de laatste vijf competitie­matchen, met daaronder de bijzonder knappe 2-3-zege op het veld van Aalst. Afgelopen zaterdag werd Gent overtuigen­d met 3-0 aan de kant geborsteld. Daar zat de terugkeer van Ward Van Dyck, meteen verkozen tot star of the game, voor veel tussen. De 22-jarige receptie-hoek sukkelde een dikke maand met een rugblessur­e, maar is nu weer helemaal fit en klaar om zijn team door de play-downs te loodsen. “Het waren voor mij enkele vervelende weken”, aldus Van Dyck. “Maar gelukkig ben ik weer fit. Het is belangrijk dat onze kern nu eindelijk volledig is. Dat zag je tegen Gent al. Nu kunnen we op volle kracht de belangrijk­ste fase van het seizoen aanvatten.” Iets rapen op het veld van Menen is natuurlijk geen walk in the park. De West-Vlamingen, derde in de stand, draaien een topseizoen en wisten zich enkele weken geleden al te verzekeren van een plaats in de Champions Final Four. “Na Roeselare en Maaseik behoort Menen tot de betere clubs in België. Ik plaats ze op hetzelfde niveau als Aalst en Haasrode-Leuven. Knap hoe ze dit seizoen in het spoor van de grote twee blijven. Onze kansen? Ik acht ons zeker in staat om een punt te pakken. Misschien zelfs meer, kijk maar naar onze stunt in Aalst. Maar het is voor ons zeker niet van moeten.”

Elektromec­hanica

Een zicht op zijn toekomst heeft de jonge outside hitter nog niet. “Ik voel me goed in Achel. Er is momenteel geen concrete interesse van andere clubs. Ik sta er wel voor open om bij een grotere club van mijn hobby mijn beroep te maken. Maar dan moet het plaatje helemaal kloppen. Op dit moment ben ik alleen bezig met Achel en mijn studies elektromec­hanica in Geel. Ik zit in mijn laatste jaar. Werken koppelen aan volleybal als semiprof zie ik ook wel zitten. Veel van mijn ploegmakke­rs bij Achel doen dat op dit moment en ik heb daar veel respect voor. Knap hoe zij ’s avonds na een werkdag nog vol energie op het veld staan.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ward Van Dyck sukkelde een dikke maand met een rugblessur­e, maar is nu weer helemaal fit.
FOTO DICK DEMEY Ward Van Dyck sukkelde een dikke maand met een rugblessur­e, maar is nu weer helemaal fit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium