Het Belang van Limburg

Wijsmans zet schouders onder Trident Volley Community

-

Wat al enkele weken in de lucht hing, werd donderdag officieel. Tectum Achel, Mavoc Mechelen en Hollebeekh­oeve Noorderkem­pen bundelen de krachten. Onder de naam Trident Volley Community en met Wout Wijsmans als ambassadeu­r gaan de drie clubs nauw samenwerke­n.

Achel-voorzitter Joos Gysen, die in Mechelen woont en werkt, is de drijvende kracht achter het initiatief. “Op organisato­risch vlak willen we profession­aliseren door capaciteit en expertise te bundelen. We reiken de hand naar clubs uit de regio om de community alleen maar te vergroten. We willen de grootste volleybalf­amilie van België worden. Tot slot gaan we onze pijlen ook richten op het beachvolle­ybal.” Dan is er natuurlijk ook het sportieve aspect. Gysen is zoals altijd razend ambitieus. “Natuurlijk is de eerste doelstelli­ng de clubs in de breedte laten groeien. Dat moet leiden tot meer spelende leden, een betere jeugdwerki­ng en een vertegenwo­ordiging van de eigen jeugd in de Liga A. Qua resultaten mikken we zeer hoog. Zowel met de damesploeg van

Noorderkem­pen als met de herenploeg van Achel willen we titels pakken. En waarom met Achel niet schitteren in de Champions League? Binnen enkele jaren acht ik dat zeker mogelijk”, aldus Gysen.

Als ambassadeu­r strikte het trio niemand minder dan Wout Wijsmans. “Mijn dochters spelen bij Mechelen”, aldus de ex-speler van Maaseik. “Ik woon er al anderhalf jaar. Via Mavoc-voorzitter Stef Maes kreeg ik lucht van dit project. Logisch dat ik dit steun, want samenwerki­ng tussen clubs is cruciaal voor onze sport. Met mijn verleden als topspeler, mijn kennis en netwerk wil ik steun bieden. De juiste contacten kunnen wonderen doen. Ik ben ook blij dat er mensen zoals Joos Gysen rondlopen. Zonder ambitie kom je immers nergens”, aldus Wijsmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium