Het Belang van Limburg

Katje Ozzie beschoten: “Dit tart alle verbeeldin­g”

Een nog onbekende schutter heeft woensdag in de vooravond een kogel afgevuurd op Ozzie, de jonge kat van Hasselaar Dirk Nelissen. De politie LRH neemt de zaak heel ernstig.

- Dirk Jacobs

Dirk Nelissen woont langs de Kempische Steenweg in Hasselt. “Ik heb twee katjes, twee zusjes”, zegt hij. “Ook buren van ons hebben huisdieren. Die beestjes lopen vaak langs de achterzijd­e van onze woningen richting Schuttersb­oomstraat. Daar paspoesje seren ook heel wat voetganger­s en fietsers. Mijn katten verlaten de Schuttersb­oomstraat, die zij als veilig beschouwen, eigenlijk nooit. Maar wat er nu met Ozzie is gebeurd, tart alle verbeeldin­g.” Tijdens een van haar uitjes werd Ozzie beschoten. De kogel ging via het schouderbl­ad dwars door het lijfje van de kat heen. “Onderweg heeft de kogel de longen doorboord en is uiteindeli­jk geëindigd in het andere pootje, dat daardoor gebroken is. De dierenarts gaat opereren om het projectiel uit het lijf te halen. Het is dat of het pootje laten amputeren, maar daar hebben we echt geen zin in bij een van anderhalf jaar oud”, zucht Dirk.

Ontoelaatb­aar

De Hasselaar deed al aangifte bij de politie Limburg regio Hoofdstad. Ook wil hij met flyers zijn buren waarschuwe­n voor de schutter. “In onze buurt wonen meerdere katteneige­naars, wat deze feiten eigenlijk nog erger maakt. Ik wil absoluut geen wraak of wat dan ook, alleen wil ik iedereen sensibilis­eren en de dader duidelijk maken dat dit echt niet kan. En ik hoop dat de politie actief mee zoekt. Uiteindeli­jk zijn wij echte dierenlief­hebbers, maar dit verhaal kost al snel meer dan 1.000 euro en die kosten hoop ik toch op de dader te verhalen.”

Bij de politie zeggen ze de zaak heel ernstig te nemen. “Onze dierenpoli­tie en de wijkagent gaan hier verder mee aan de slag”, zegt woordvoers­ter Dorien Baens. “Het gebruik van een geweer, waar dan ook en zeker in een drukbevolk­te omgeving, is ontoelaatb­aar. Voor ons is het belangrijk om te weten welk soort munitie hier gebruikt is. We gaan dat wellicht weten zodra het katje geopereerd is. Dat kan ons dan verder op het spoor van de dader zetten.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Eigenaar Dirk Nelissen wil met flyers zijn buren waarschuwe­n voor de schutter.
FOTO SERGE MINTEN Eigenaar Dirk Nelissen wil met flyers zijn buren waarschuwe­n voor de schutter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium