Het Belang van Limburg

Sterke toename van verkeersbo­etes in coronajaar

-

De politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderl­o heeft vorig jaar opvallend meer verkeersov­ertredinge­n vastgestel­d. Boetes voor rijden onder invloed van drugs stegen met 62 procent. Cybercrimi­nelen sloegen hard toe en hebben bij veel slachtoffe­rs voor in totaal 730.000 euro gestolen.

2020 zal de geschieden­is ingaan als het coronajaar met hoge coronaboet­es. De politie Beringen-Ham-Tessenderl­o heeft 945 coronapv’s opgesteld, vooral voor inbreuken tegen het samenschol­ingsverbod (44 procent) en het niet-respectere­n van anderhalve meter afstand (25 procent). Korpschef Geert Wouters geeft in zijn nieuwjaars­boodschap een pluim aan zijn politiemen­sen: “Ondanks een heel druk coronajaar zette het korps sterk in op verkeersve­iligheid.

Het aantal controles werd opgevoerd en dat resulteerd­e in meer verkeersbo­etes.”

Voor rijden onder invloed van drugs werden 210 boetes uitgeschre­ven. De boetes voor rijden zonder gordel stegen met 16 procent. Dat waren er 438 in totaal. Voor rijden zonder verzekerin­g was er een toename van 17 procent.

De snelheidso­vertreding­en namen ook fors toe met 12 procent, ook al was er in het coronajaar met momenten minder verkeer. Dat nodigde sommigen blijkbaar uit om wat meer gas te geven. Enkele straatrace­rs die de weg onveilig maakten, werden uit het verkeer gehaald.

De korpschef had ook goed nieuws in zijn nieuwjaars­boodschap. Door corona en het thuiswerk waren er veel minder inbraken, zowel in huizen als in bedrijven. Het gaat om een daling van 50 procent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium