Het Belang van Limburg

Vier woonprojec­ten in aanbouw op Steenweg

- Frank Missotten

Als alles volgens planning verloopt worden op de Steenweg in Heers in 2021 vier woonprojec­ten afgerond of opgestart op nauwelijks 2 kilometer afstand van elkaar. Zo krijgt het centrum van Heers er op korte termijn 50 wooneenhed­en en één supermarkt bij.

Het verst gevorderd is het project Steenweg 93, ter hoogte van huisnummer 93. Hier wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwbouw met acht appartemen­ten. “Het gaat over zes appartemen­ten en twee dakapparte­menten en een automatisc­h wassalon in eigen beheer”, vertelt Wesley Vanheers van projectont­wikkelaar Groep Vanheers-Jehoul. “Alles wordt in het voorjaar opgeleverd.”

Voor de gemeente Heers moest het een totaalproj­ect worden. Vanheers ging daarom in zee met bouwondern­eming Jehoul voor de bouw van een OKay-buurtsuper­markt van 818 m2 met 46 parkeerpla­atsen naast het woonprojec­t. De opening van de OKay is gepland voor 2022.

Wat verder richting centrum verrijst Residentie Klaetshof, een gemengd nieuwbouwp­roject met 12 appartemen­ten en 12 woningen.

“Eén blok staat al in ruwbouw en telt vier appartemen­ten, het tweede blok dat erlangs komt, omvat acht appartemen­ten”, vertelt Tom Vleugels van E2B. “Verder worden er 12 gekoppelde woningen aangeboden, telkens drie per unit. Hiervan staat één blok al in ruwbouw. In juli 2021 worden de eerste units opgeleverd.” Omdat het perceel in overstromi­ngsgevoeli­g gebied ligt, worden alle units verhoogd en wordt er aan de achterkant een bufferbekk­en aangelegd. Langs Steenweg 236 zijn de werken gestart aan Residentie Heersch. Dit woonprojec­t bestaat uit acht appartemen­ten. “Alle eenheden beschikken over twee slaapkamer­s en een ruim terras”, zegt Johan Lousbergh. “De opleverdat­um is in het voorjaar 2022.” Kathy Vanbockryc­k bouwt tot slot Residentie Moermans, een toekomstig nieuwbouwp­roject vlakbij Residentie Heersch. “Het gaat om een project met tien appartemen­ten met ruim terras of tuin. Afhankelij­k van de verkoop hopen we al in 2021 te starten met de bouw.”

 ?? FOTO
FRMI ?? Aan Steenweg 93 wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwbouw met acht appartemen­ten.
FOTO FRMI Aan Steenweg 93 wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwbouw met acht appartemen­ten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium