Het Belang van Limburg

Geschenkbo­nnen blijken schot in de roos

Meerderhei­d: Open Vld (10) Vooruit Dilsen-Stokkem (7) Oppositie: CD&V (6), N-VA (3), Voor U (1)

-

Geschenkbo­nnen: Geschenkbo­nnen die je bij het stadsbestu­ur kan kopen, blijken een groot succes te zijn. “Honderden gezinnen kochten in 2020 een geschenkbo­n”, aldus schepen Koen Sleypen (Vooruit). “We hebben vragen gekregen om naast bonnen van 10, 15, 25 of 50 euro ook geschenkbo­nnen te verkopen van 5 euro. De vraag komt vooral van bakkers.”

Corona: Op de vraag van Jan Geuskens (CD&V) omtrent het coronabele­id in Dilsen-Stokkem gaf burgemeest­er Sofie Vandeweerd (Open Vld) de cijfers. “We hebben de laatste 14 dagen 79 besmetting­en gehad in onze stad. Dagelijks zijn er gemiddeld 5 nieuwe besmetting­en. Die komen vooral voor in gezinsverb­and.” Bevoegd schepen Ingrid Erlingen (Vooruit) gaf aan dat de bewoners van woonzorgce­ntrum 't Kempken op zondag 17 januari gevaccinee­rd zullen worden. “De bewoners van Het Mazedal volgen op maandag 18 januari. De bewoners van StockHeim komen in een latere fase aan bod omdat zij niet fysiek verbonden zijn met de andere bewoners. De 137 personeels­leden zullen gevaccinee­rd worden op 1 en 4 februari. Drie weken later volgt een tweede vaccinatie, zowel bij de medewerker­s als bij de bewoners van de woon-zorgcentra.”

Mariagrot: Raadslid Gerry Hurkens (Voor U) vroeg een stand van zaken omtrent een nieuwe Mariagrot in Stokkem. “De grot is afgebroken omwille van werkzaamhe­den rond Negenoord”, aldus bevoegd schepen Koen Sleypen. “De grot zal teruggepla­atst worden en de bewoners hebben zelfs al een ontwerp gekozen. De grot komt tussen vier bestaande bomen op de hoek van de straten Koeweerd en Boyerweg, maar daar is pas een parking aangelegd voor de voetbalver­eniging. In 2021 volgt de bouw.” Ook het kruisbeeld 'Oude God' op het kruispunt Haagdoorn en Stokkemerb­aan wordt teruggepla­atst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium