Het Belang van Limburg

Hasselts vader-dochterduo draait aan Het Rad in familiespe­cial

Op aandringen van dochter Helene (15) schreef Jo Goos (47) zich in voor Het Rad, het spelletje dat ze altijd meespeelde­n vanuit de zetel. Toen de Hasselaar op zoek moest naar een teamgenoot was de keuze snel gemaakt. Het duo draait vrijdag aan het rad in

- HASSELT Nele Coune

Het Rad is niet langer een spelprogra­mma dat de hele familie enkel van thuis kan meespelen. In de special van vrijdagavo­nd wagen drie ouders zich samen met hun kind aan de quiz. Ook presentato­r Peter Van de Veire deelt in de vreugde en neemt zijn dochter Jitske mee als Letterzett­er.

Bij de kandidaten slechts één papa: Jo Goos. Die schreef zich in op aandringen van zijn vijftienja­rige dochter Helene. Was die misschien uit op de vele leuke prijzen? “Mijn gsm is dringend aan vervanging toe”, geeft Helene lachend toe. “Maar we vinden het ook gewoon een leuk programma.” Om de oude seizoenen van het programma te kennen, is de studente Latijn-Talen nog iets te jong, maar de revival op Vier werd deze zomer wel druk bekeken. “Ik had wel al filmpjes van vroeger zien passeren op Instagram en papa grapt af en toe over foute antwoorden zoals Osebolle O, maar het nieuwe seizoen hebben we gevolgd. Ik kijk altijd samen met mama en papa, mijn broer is nog iets te jong om de antwoorden te raden. We maken er dan een wedstrijdj­e van en proberen om ter eerst het woord te raden. Papa is er erg goed in. Vaak weet hij het al als er nog maar enkele letters staan.”

Moeilijker

In zo’n televisies­tudio bleek dat toch iets moeilijker. “Het klopt volledig als ze zeggen dat het thuis vanuit de zetel veel gemakkelij­ker is”, zegt Jo, die als consultant voor IT-bedrijf CGI werkt. “Thuis kan je je focussen op dat woord, maar in het echt komt er zoveel meer bij kijken. Je moet tactisch nadenken. Ga ik het al zeggen of probeer ik eerst nog wat extra letters te verzamelen? Wat doen de andere kandidaten? Je vergeet bijna de oplossing te zoeken.” (lacht)

Duwtje

Hun deelname was een leuke activiteit voor vader en dochter. “Anders doen we ook wel veel met z’n tweetjes”, zegt Jo. “We gaan af en toe motorrijde­n en ook als ik met de auto ergens naartoe moet, rijdt Helene graag mee.” “Een muziekje op en samen wat chillen”, voegt Helene toe.

Of ze ook een goed quizteam vormen, zal vrijdagavo­nd blijken. Ze hadden zich alvast voorbereid: “We hadden afgesproke­n dat we mekaar stiekem een duwtje zouden geven als we het antwoord dachten te weten.”

En ook over de mogelijke keuze van prijzen was al gecommunic­eerd. “Dan kiezen we sowieso de jacuzzi! En natuurlijk een nieuwe gsm”, besluit Helene.

→ ‘Het Rad’, Vier, 20.35 uur

 ?? FOTO VIER ?? Helene en Jo uit Hasselt.
FOTO VIER Helene en Jo uit Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium