Het Belang van Limburg

Theo verlaat vrijwillig het ‘Big Brother’-huis

-

‘Big Brother’ is een Nederlande­r armer. Niet Els of René, die genomineer­d waren. Wel Theo Sijtzema (54) verlaat het huis, op eigen initiatief. De verveling sloeg fel toe. De waarschuwi­ng voor zijn schelden en gedrag was de druppel.

De voorbije twee weken die deze Big Brother al duurt, zorgt Theo voor het meeste animo. Maar ook voor hem is nu het vet van de soep. “Ik ben het beu om 23 uur per dag hier te zitten niksen”, stelt hij woensdagav­ond vast. “Eén uur opdracht per dag, voor de rest valt hier niets te beleven. We zijn al blij dat er eens van batterijen voor de microfoons wordt gewisseld. Zo valt er weinig aan te beleven.” Dus deed hij een belofte: “Ik ga donderdag naar Big Brother en zeg hem dat ik vertrek.”

Doodongelu­kkig

Geen grootspraa­k van Theo, de Amsterdamm­er die de meningen van de kijker op korte tijd sterk verdeelde. De een vindt hem te fel, de ander vindt hem net daardoor een smaakmaker. Toch vertrekt hij: “Ik heb er twee dagen heel intensief over zitten nadenken, want je stapt niet zomaar even weg”, heeft hij zijn medebewone­rs gezegd. “Het zou me heel ongelukkig maken als ik blijf. Ik weet hoe ik ben. Ik ga dan stomme uitspraken doen of domme dingen uithalen. Ik zie er het nut niet van in om te blijven. Ik ga naar huis.”

In de dagboekkam­er herhaalt hij die wens aan Big Brother. “Ik voel me doodongelu­kkig. Toen jij zei: pas een beetje op met schelden en ik die waarschuwi­ng kreeg, ging de knop definitief om. Ik denk nog steeds dat ik kan winnen, maar ik heb de juiste mindset niet meer.” Zijn vertrek heeft voor tranen gezorgd bij de andere bewoners. Maar de spontane exit heeft ook gevolgen voor de twee genomineer­den, Els en René. Ze mogen voorlopig een weekje langer blijven. Wie de minste stemmen achter zijn naam heeft staan – de kijker kiest wie blijven mag –, is echter automatisc­h genomineer­d voor volgende week. Nog een week langer in spanning afwachten dus.

 ?? FOTO VIER ?? Theo Sijtzema (54) verlaat het huis, op eigen initiatief.
FOTO VIER Theo Sijtzema (54) verlaat het huis, op eigen initiatief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium