Het Belang van Limburg

Matteo Simoni werkt aan nieuwe gangsterse­rie

Een episch gangsterdr­ama met een bovennatuu­rlijke toets. ‘Goodfellas’ meets ‘Back to the Future’, met Matteo Simoni in een sleutelrol. Zo omschrijve­n de makers ‘Tarantulas’, een fictiereek­s waarvan de zaadjes momenteel worden geplant.

- HASSELT Wout Desmytere

1982. Het sluiten van de koolmijnen in Limburg veroorzaak­t wrevel en sociale onrust bij Italiaanse migranten. Ook bij de jonge Salvatore Gattellari, die moest opgroeien zonder zijn vader. Per toeval stoot hij op een goed bewaard familiegeh­eim: de sleutel tot tijdreizen. Het lijkt de ideale manier om eindelijk het familiegel­uk te vinden waarnaar hij verlangt, maar enkele ongelukkig­e keuzes duwen hem richting misdaad.

Niet je doorsnee Vlaamse fictiereek­s dus. Tarantulas belooft iets speciaals te worden. De reeks wordt momenteel ontwikkeld door het productieh­uis Bravado Fiction. Potentieel voor SBS, moederhuis van zenders Vier en Vijf. Onder anderen Robin Pront, die al ervaring heeft met misdaadver­halen, is een van de drijvende krachten.

Pront regisseerd­e de thriller D’Ardennen en zou, vlak voor corona kwam opzetten, starten met de opnames van zijn film over de legendaris­che discotheek Zillion. Zou daarin meespelen: Matteo Simoni, als Dennis Black Magic. De twee werkten eerder samen op de set van De Bende van Jan de Lichte en ook bij

Tarantulas is Simoni nauw betrokken.

De Hasselaar speelde in zowel Patser, Callboys als de Rocco Granata-biopic Marina al personages met Italiaanse roots. Dat hoeft niet te verwondere­n, zijn grootvader was een Italiaan. “Mijn honger naar verhalen over Italiaanse migranten is nog niet gestild”, liet hij vorig jaar nog optekenen in deze krant. “Er valt nog veel te vertellen over die bevolkings­groep. Dat probeer ik nu op papier te zetten.”

Prilste fase

Of hij toen al op Tarantulas doelde, is niet helemaal duidelijk. Simoni treedt immers op als uitvoerend producent, niet als scenarist. “Maar Matteo is nauw betrokken bij het hele project”, zegt producent Jan Theys, die onder andere Salamander en Stille Waters op zijn naam heeft staan. “Hij heeft het concept mee vormgegeve­n, net als de personages. Nu nog leest hij steevast na wat er geschreven wordt en brengt hij nog steeds ideeën aan.”

Indien de reeks groen licht krijgt, is het ook de bedoeling dat de acteur een belangrijk­e rol op zich zal nemen. Maar dat groen licht is er nu nog niet. “Het project zit echt nog in zijn prilste fase”, zegt Theys. “Het scenario is nog niet eens volledig rond, er is ook nog niks ingediend bij het VAF. We hebben enkel een concept. Maar we hopen dat we de kans krijgen om het ten volle uit te werken. Het is een goed concept, een origineel concept.”

Of, in de woorden van Robin Pront: “Het gaat cool worden.”

 ??  ??
 ?? FOTO PETER MALAISE ?? Matteo Simoni werkte eerder samen met Robin Pront, op de set van ‘De Bende van Jan de Lichte’.
FOTO PETER MALAISE Matteo Simoni werkte eerder samen met Robin Pront, op de set van ‘De Bende van Jan de Lichte’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium