Het Belang van Limburg

KERIM UIT HASSELT

-

Nauwelijks een paar uur voor het Grondwette­lijk Hof de terugdraai­ende meter onwettig verklaarde, liet Hasselaar Kerim Schellinge­n zijn analoge exemplaar vervangen door een digitale. “De man van Fluvius verzekerde mij dat ook deze zou terugdraai­en.”

Kerim en zijn vriendin lieten vier jaar geleden 20 zonnepanel­en leggen. “Onze analoge teller heeft al die tijd vrolijk teruggedra­aid”, vertelt de Hasselaar. “We hebben de voorbije jaren zelfs meer stroom opgewekt dan verbruikt.” Omdat zowel Fluvius als de Vlaamse overheid op hun website verzekerde­n dat ook een digitale meter bleef terugtelle­n, zag Kerim weinig graten in de vervanging van zijn analoge meter. “Woensdagoc­htend zijn ze die komen vervangen, maar nauwelijks een paar uur later bleek plots dat de terugdraai­ende meter wordt afgeschaft. Ik wist niet wat ik hoorde. Als ik dat had geweten, had ik de medewerker van Fluvius nooit binnengela­ten.”

Hoewel het Grondwette­lijk Hof heeft geoordeeld dat het systeem van een terugdraai­ende meter onwettig is, kunnen analoge meters niet vanop afstand worden aangepast. “Onze stroomfact­uur zal vanaf nu gevoelig de hoogte ingaan, want overdag verbruiken is moeilijk als je allebei op kantoor zit.”

Tot overmaat van ramp raakte vrijdagavo­nd bekend dat eigenaars met een analoge meter die bewust kiezen voor een digitale voortaan recht hebben op een premie. “Maar ook daar grijpen wij naast. Eigenlijk is het schandalig dat dit soort zaken zomaar kunnen passeren.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Kerim liet donderdago­chtend - een paar uur voor de beslissing van het Grondwette­lijk Hof - zijn digitale meter installere­n.
FOTO SVEN DILLEN Kerim liet donderdago­chtend - een paar uur voor de beslissing van het Grondwette­lijk Hof - zijn digitale meter installere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium