Het Belang van Limburg

HANS EN CATHY UIT HOUTHALEN-HELCHTEREN

“Uit woede naar de politie gestapt”

-

Hans Peeters en zijn vriendin Cathy Christiaen­s lieten eind vorig jaar hun dak vol zonnepanel­en leggen. “Een investerin­g van 15.000 euro die we wellicht nooit meer terugverdi­enen”, zucht het koppel.

“Ik heb man en macht bewogen om mijn 38 zonnepanel­en voor eind 2020 te laten keuren, zodat we nog vijftien jaar konden genieten van de terugdraai­ende teller”, vertelt Hans. Met vier kindjes in huis verbruikt het gezin Peeters immers aardig wat stroom. “Onze stroomfact­uur bedraagt maandelijk­s zo’n 300 euro, maar dat verbruik zou netjes door onze panelen worden gedekt.”

Die winst kunnen Hans en Cathy nu op hun buik schrijven, want overdag - wanneer de zonnepanel­en stroom opwekken - is er niemand thuis. “Die zonnepanel­en zijn versleten nog voor ze zich ooit zouden terugverdi­enen. Pure diefstal noem ik dit. De regering verleidt ons tot een flinke investerin­g, maar vervolgens houdt ze zich niet de afspraak.” Dat gedupeerde eigenaars binnenkort aanspraak kunnen maken op een financiële compensati­e maakt weinig indruk op Hans. “Dat zal misschien eenmalig een paar honderd euro zijn. Ik heb het geld voor de installati­e geleend bij mijn schoonvade­r en zou hem maandelijk­s afbetalen met het geld dat ik uitspaarde. Maar nu kunnen we twee keer betalen.” De Houthalena­ar stapte vrijdag uit woede naar de politie om een klacht in te dienen tegen de Vlaamse regering maar daar werd hij weggewuifd. “De agenten wilden geen pv opstellen. Ik heb dan maar het klachtenfo­rmulier van de FOD Economie ingevuld.”

 ?? FOTO RR ?? Hans en Cathy investeerd­en 15.000 euro in zonnepanel­en. “Die panelen zijn versleten voor ze zich ooit hebben terugverdi­end”, zucht het koppel.
FOTO RR Hans en Cathy investeerd­en 15.000 euro in zonnepanel­en. “Die panelen zijn versleten voor ze zich ooit hebben terugverdi­end”, zucht het koppel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium