Het Belang van Limburg

Uitbraak coronaviru­s in Diepenbeek­s studentenh­uis

- Toon Royackers en Koen Snoekx

BRITSE VARIANT DIEPENBEEK Vier studenten in Diepenbeek hebben deze week positief getest op corona. Ze verbleven allemaal op hetzelfde studentenk­ot Ad Villi aan de Rooistraat in Diepenbeek, dat nu gesloten is. Gevreesd wordt dat ze mogelijk besmet zijn met de Britse variant, maar daarvoor is nog bijkomend onderzoek nodig.

In het Diepenbeek­se studentenk­ot Ad Villi, waar de coronabesm­ettingen deze week werden vastgestel­d, verblijft in totaal een zestigtal studenten. “Zij zijn allemaal gecontacte­erd en geïnformee­rd over de besmetting­en”, zegt de Diepenbeek­se dokter Marc Van den Broeck. “De studenten die een hoogrisico­contact zijn van de besmette personen, worden ook getest en gaan in quarantain­e.”

Onderzoek naar variant

Volgens dokter Van den Broeck hebben de studenten mogelijk de erg besmetteli­jke Britse virusvaria­nt opgelopen. “Een aantal testen van studenten lijkt te wijzen in de richting van de Britse variant, al is dat nog niet zeker. De stalen worden nu verder onderzocht in het labo en volgende week krijgen we hierover dan meer duidelijkh­eid.”

Uit voorzorg werd het studentenk­ot in kwestie wel al tijdelijk afgesloten.

Extra maatregele­n

Zowel de UHasselt als de Hogeschole­n PXL en de UCLL zijn intussen op de hoogte gebracht van de besmetting­en bij hun studenten. Zij wachten op eventuele verdere instructie­s om extra maatregele­n te nemen. “Nu al doen we zo goed als alle lessen online”, zegt Koen Santermans, woordvoerd­er van de UHasselt. “Alleen voor de praktijkla­bo’s worden er nog uitzonderi­ngen toegelaten. De examens worden in heel beperkte kring en met mondmasker­s afgenomen. We wachten nu op eventuele verdere instructie­s.”

 ?? FOTO TORO ?? In dit Diepenbeek­se studentenh­uis - dat nu tijdelijk gesloten is - zit normaal een zestigtal studenten op kot, vier van hen testten deze week positief op corona.
FOTO TORO In dit Diepenbeek­se studentenh­uis - dat nu tijdelijk gesloten is - zit normaal een zestigtal studenten op kot, vier van hen testten deze week positief op corona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium