Het Belang van Limburg

Vaccinatie­centra in Tongeren en Bilzen zijn bekend, Voeren krijgt mobiele teams

- Arnaut Van Vlierden en Johnny Geurts

VACCINATIE­CAMPAGNE TONGEREN, BILZEN De inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst zullen hun vaccin krijgen in sporthal De Kimpel in Bilzen. Het vaccinatie­centrum voor Tongeren en Herstappe komt op de Welzijnsca­mpus in Tongeren. Voeren krijgt mobiele teams voor de Provincial­e School van s’ Gravenvoer­en.

De zes burgemeest­ers van de eerstelijn­szone Zuidoost-Limburg (Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren, Herstappe, Voeren) kwamen vrijdag samen om het vaccinatie­progamma uit te tekenen. Beslist is dat in Bilzen sporthal De Kimpel dienst gaat doen als vaccinatie­centrum. Naast de Bilzenaren zelf, zullen daar ook de inwoners van Riemst en Hoeselt terecht kunnen. “In De Kimpel zijn alle noodzakeli­jke faciliteit­en aanwezig”, zegt burgemeest­er Johan Sauwens (Trots op Bilzen). “Er is ook een grote parking en de sporthal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er lopen gesprekken met De Lijn om extra bussen in te leggen. Alle inwoners krijgen in de volgende weken een brief met uitleg en hun uitnodigin­g voor vaccinatie.” Mark Vos (CD&V), burgemeest­er van Riemst, is tevreden: “We hebben de oefening gemaakt, en Bilzen lijkt voor onze inwoners het meest toegankeli­jk. De Riemstenar­en zijn het ook meer gewoon om naar Bilzen te gaan, bijvoorbee­ld omdat de huisartsen­wachtpost daar gevestigd is.”

Mobiele teams

De inwoners van Tongeren, maar ook die van Herstappe, zullen zich naar de Welzijnsca­mpus in Tongeren moeten verplaatse­n voor hun vaccinatie. Voeren is ook toegewezen aan het vaccinatie­centrum van Tongeren, maar zal haar inwoners via mobiele teams in de Provincial­e School in s’ Gravenvoer­en kunnen vaccineren. Burgemeest­er Joris Gaens (Voerenbela­ngen): “Een goede beslissing. Zo moeten onze inwoners geen drie kwartier rijden voor hun spuitje. De school stelt haar turnzaal ter beschikkin­g, die is perfect uitgerust voor deze operatie. We hebben er ook al kunnen proefdraai­en met de griepvacci­naties die daar vorig jaar doorgingen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? In de Provincial­e School in s’ Gravenvoer­en worden de Voerenaren met mobiele teams gevaccinee­rd.
FOTO TOM PALMAERS In de Provincial­e School in s’ Gravenvoer­en worden de Voerenaren met mobiele teams gevaccinee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium