Het Belang van Limburg

Ambitieus OHL verpulvert clubrecord voor Schrijvers

En of het OHL menens is om de Belgische top te bestormen. Het kaapt Siebe Schrijvers (24) weg bij Club Brugge en breekt met een transferso­m van 2 miljoen euro ruim het clubrecord. De aanvaller slaagde vrijdag voor zijn medische tests.

- Junior Verbeeke en Milan Augustijns

Schrijvers zat al eventjes op een zijspoor bij Club Brugge, waar hij door de ontwikkeli­ng van De Ketelaere en de komst van Lang dit seizoen nog maar amper 325 minuten maakte. Enkele weken geleden had de Perenaar coach Philippe Clement al duidelijk gemaakt dat hij een oplossing zocht. Schrijvers

werd in de zomer van 2018 voor 3 miljoen euro weggehaald bij Genk, waar hij vertrok... toen Clement er trainer was. Het ambitieuze OHL betaalt nu 2 miljoen euro voor hem, een clubrecord.

Pechvogel

Schrijvers legde vrijdag geslaagde medische tests af. Donderdag trainde hij een laatste keer mee met Club Brugge. “Ik laat Siebe vertrekken met een dubbel gevoel”, reageerde Clement vrijdag.

“Hij gaf duidelijk en eerlijk aan dat hij in een periode in zijn carrière zit waarin hij elke week moet spelen. Dit is een mooie uitdaging, die hij graag wil aangaan. Schrijvers heeft alles gedaan voor onze ploeg. Iemand die zo correct was, ga je niet blokkeren.” Dat Clement het niet begrepen zou hebben op Schrijvers, wordt door de Brugse coach nogmaals ontkend. “We hebben vrijdag nog afscheid genomen met een supergoed gesprek. Siebe is de laatste jaren een pechvogel geweest. Bij Genk had je op zijn positie Pozuelo, hier speelt met Vanaken een dubbele Gouden Schoen op zijn positie. Sinds hij niet meer naast een grote targetspit­s als Wesley kan spelen, is zijn rendement in de aanval ook niet zoals vroeger.” Bij OHL sprak coach Marc Brys onlangs nog de ambitie uit om binnen de drie jaar de titel te pakken in de Jupiler Pro League. Als statement kan de transfer van Schrijvers daarom wel tellen. Leuven trok deze winter ook Andy King (ex-Leicester) en Filip Benkovic (Leicester) aan. Waar Schrijvers exact gaat spelen, is nog niet duidelijk. Mogelijk moet OHL zelfs het systeem aanpassen. Misschien zit hij zondag al op de bank. “Ik zie Siebe niet als een spits. Dat is zeker niet waarvoor we hem hebben aangetrokk­en”, zegt Brys. “Anderzijds: nood breekt wet, soms zal het moeten. Maar het is zeker niet zijn beste positie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium