Het Belang van Limburg

“Drie verdediger­s opnieuw mogelijk”

-

John van den Brom maakte zijn spelers duidelijk dat in Moeskroen opnieuw uit een ander vaatje moet worden getapt. Een samenvatti­ng van zijn wekelijkse persbabbel.

Opnieuw 3-4-3: “Met deze groep moeten we elk systeem aankunnen. In het laatste uur in Eupen liep het goed in een 4-3-3. Ook in Kortrijk hadden we voor rust drie keer moeten scoren. Maar onze tweede helft was ondermaats. Dat was daarom niet aan het systeem te wijten. Het had vooral te maken met de individuel­e prestaties en de neiging om het tij individuee­l te keren in plaats van als groep. Daar hebben we deze week uitgebreid over gepraat.”

“In Moeskroen kunnen we teruggrijp­en naar een systeem met drie centrale verdediger­s. Omdat we voor een lastige uitwedstri­jd staan, die we - met de aangekondi­gde sneeuwbuie­n - mogelijk in moeilijke omstandigh­eden moeten afwerken. Maar vooral omdat we met twee extra spelers geen noodgrepen meer nodig hebben om alle posities in te vullen.” Nieuwkomer­s paraat: “Preciado en McKenzie hebben op training bewezen dat ze onmiddelli­jk inzetbaar zijn. De fysieke tests van

McKenzie waren naar verluidt ronduit indrukwekk­end, hij heeft alles aan gort gelopen. Of Preciado al ooit in de sneeuw voetbalde? Geen idee maar hij vertelde wel dat hij vertrouwd is met voetballen in de kou.”

Sterk Moeskroen: “Zij startten heel agressief in de heenmatch en kwamen zelfs op voorsprong. Ook de voorbije weken zag ik enkele goeie wedstrijde­n van Moeskroen, dat zomaar de stap naar de middenmoot kan zetten. Met onder meer spits Da Costa loopt er best veel kwaliteit rond.”

Club Brugge: “In deze competitie zijn er geen makkelijke wedstrijde­n. Kijk maar naar vorige week: van de top 5 won alleen Club Brugge en ook zij kwamen na rust goed weg in Sint-Truiden. We zullen er alles aan doen om het Club bovenaan zo lastig mogelijk te blijven maken. Ook al kijken we in eerste instantie naar onze prestaties.”

Vierde doelman Vic Chambaere (18) tekent nieuw contract

- De 18jarige West-Vlaming Vic Chambaere zette zijn handtekeni­ng onder een nieuw driejarig contract. Vierde doelman Chambaere staat onder de lat bij de U19 en beloften, hij ruilde vijf jaar geleden KV Kortrijk in voor KRC Genk.

 ?? FOTO BELGA ?? Geeft Van den Brom Preciado meteen een basisplaat­s?
FOTO BELGA Geeft Van den Brom Preciado meteen een basisplaat­s?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium