Het Belang van Limburg

“Heel veel aan STVV te danken”

-

Bij OH Leuven vinden we heel wat ex-Kanaries terug, zowel op het veld als ernaast. Eén van hen is Pierre-Yves Ngawa, een vaste waarde in de defensie van Marc Brys. “Bij STVV speelde ik mijn eerste wedstrijde­n in eerste klasse, dat vergeet je niet snel.”

Als 19-jarige landde Pierre-Yves Ngawa in 2011 bij STVV, dat hem tot 2013 van Standard huurde. Ngawa speelde 53 wedstrijde­n in het shirt van de Kanaries, eerst een seizoen in eerste en vervolgens een seizoen in tweede klasse. De 28-jarige Luikenaar denkt met weemoed aan die periode terug. “Terugkeren op Stayen zal altijd speciaal blijven voor mij”, vertelt hij. “Van mijn ploegmaats van toen schiet er niemand over, al speelde ik wel samen met Samuel Asamoah bij OH Leuven. Maar in de Truiense

staf lopen er nog enkele bekende gezichten rond.”

Ngawa noemt zijn periode als Kanarie cruciaal in zijn ontwikkeli­ng. “Ik kwam er als tiener toe en heb er ontzettend veel geleerd door veel wedstrijde­n te spelen. In het shirt van STVV heb ik mijn carrière gelanceerd. Ik speelde er mijn eerste matchen in eerste klasse. Dat vergeet je niet gauw.” Intussen is Ngawa na passages bij Ujpest en Lierse al aan zijn zesde seizoen bij OH Leuven bezig. Daar is hij vaste keuze geworden in de defensie van Marc Brys. Ngawa is op zijn hoede voor STVV. “Met Peter Maes hebben ze een goede trainer en motivator gehaald. Dat zie je aan de intensitei­t waarmee de ploeg nu speelt. Tegen Club Brugge verdienden ze meer. Het zal niet gemakkelij­k worden, ook omdat we op kunstgras spelen. Maar we zijn goed voorbereid en gaan voor de drie punten.”

 ?? FOTO BELGA/REM ?? Ngawa bij STVV in 2012 en nu bij OHL.
FOTO BELGA/REM Ngawa bij STVV in 2012 en nu bij OHL.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium