Het Belang van Limburg

Vercautere­n: “Lamkel Zé is geen afgesloten hoofdstuk”

-

Ondanks het protest van spelers en van de harde kern sloot Didier Lamkel Zé (24) vrijdag – voor de zoveelste keer – weer aan bij de A-kern van Antwerp. Frank Vercautere­n wil het enfant terrible proberen te integreren. “Voor mij is hij geen afgesloten hoofdstuk.”

Meetrainen deed Lamkel Zé nog niet, maar ’s ochtends meldde hij zich op de club en in de kleedkamer, waar hij zijn (ex-)ploegmaats terugzag. De meesten wisten al dat de comeback er zat aan te komen en uiteraard was er de nodige argwaan. Maar Lamkel Zé sprak de groep toe, excuseerde zich opnieuw en dat was het dan. Hij werkte apart, zat mee aan tafel tijdens de lunch en wandelde naar huis. Donderdaga­vond nog maakte een deel van de harde kern hem duidelijk dat hij niet meer welkom is op de club of in het shirt van Antwerp.

Clubgerich­t denken

Maar het bestuur is en blijft baas en heeft nu ook een trainer die Lamkel Zé nog een kans wil geven. “Maar die kans zal hij niet kríjgen. Een kans moet je némen”, aldus Vercautere­n, die zo wel duidelijk maakt dat hij inzet en overgave verwacht. “In elk geval staat hij hier onder contract en is het mijn taak om elke speler die onder contract staat zo goed mogelijk te begeleiden. We zullen zien wat we er de komende dagen mee doen. Normaal speelt hij zaterdag met de beloften. Voor de match van zondag komt hij nog niet in aanmerking.” “Nog niet”: dat zegt genoeg. Het is en blijft wel een risico om Lamkel Zé opnieuw te laten spelen, want sommige spelers zijn hem kotsbeu en stel dat er een echte supporters­opstand uitbreekt. Maar Vercautere­n lijkt er niet van wakker te liggen. “Hem zeggen dat hij moet wegblijven, zou de gemakkelij­kste oplossing zijn. Dat is comfort. Maar als er één ding is wat ik niet wil, is comfort. Uiteraard is het groepsgebe­uren belangrijk, maar soms moet je in staat zijn daaruit te treden en toch clubgerich­t te denken. Je kan natuurlijk ook definitief ingrijpen en zeggen: ‘Dit is een afgesloten hoofdstuk. Maar voor mij is het geen afgesloten hoofdstuk. Helemaal niet.”(dvd,

 ?? FOTO RR ?? Lamkel Zé.
FOTO RR Lamkel Zé.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium