Het Belang van Limburg

Verschuere­n stoomt zich klaar voor “terugronde die beter moet”

- Sven Claes

LOMMEL SK KV MECHELEN B ZONDAG 11 UUR Zondag om 11 uur oefent Lommel SK tegen bankzitter­s en beloften van KV Mechelen. De laatste oefenpot voor het seizoen in 1B volgend weekend hervat. Arno Verschuere­n (23) is hersteld van een enkelbless­ure en blikt vooruit.

Twee ingescheur­de enkelligam­enten hielden de inwoner van Turnhout voor Nieuwjaar zes wedstrijde­n aan de kant. “De blessure had tijd nodig om te helen. De oefenwedst­rijden tegen KRC Genk en KV Mechelen zijn ideaal om weer ritme op te bouwen, maar de winterstop kwam niet goed uit voor mij. Ik maakte net opnieuw minuten tegen Club NXT en Union, maar daarna lag de competitie twee weken stil en nu zijn we weer twee weken aan het trainen voor de eerste competitie­wedstrijd tegen RWDM.”

Tijdens zijn revalidati­e probeerde de middenveld­er door nieuwe trainingsm­ethodes ook een completere voetballer te worden. “Niet alleen de fysio’s volgden me goed op. De club investeerd­e ook in mijn mindere punten. Zo moest ik bij fitnessoef­eningen kleuren in mijn rug herkennen. Dat moet mijn vista ten goede komen, want op die manier leer je op voorhand al kijken waar de tegenstand­ers zich bevinden.”

Uitvluchte­n

Lommel SK sloot 2020 af met een zesde plek op acht clubs. “De terugronde moet én kan beter”, vindt Verschuere­n. “Iedereen beseft dat. Er zit een duidelijke lijn in. De ploegmaats raken steeds beter op elkaar ingespeeld, dus ik vermoed dat de prestaties zullen volgen. De partij tegen KRC Genk was een goede basis om op voort te bouwen. We moeten geen uitvluchte­n zoeken. Lommel SK is een club met ambitie en mag hoger mikken. Mijn binnentikk­er tegen KRC Genk was mijn eerste doelpunt voor deze club. Vorig seizoen zat ik aan zeven stuks, dus het begon in mijn hoofd wel een aandachtsp­unt te worden. Op die hogere positie ben ik echt veel dreigender en haal ik een hoger rendement”, besluit Verschuere­n.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Verschuere­n in actie in het oefenduel van vorige zondag tegen KRC Genk.
FOTO DICK DEMEY Verschuere­n in actie in het oefenduel van vorige zondag tegen KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium