Het Belang van Limburg

Moeilijkst­e: blijven focussen

- Lars Aussems

VOLLEYBAL EUROMILLIO­NS LEAGUE GENT - MAASEIK ZATERDAG 20.30 UUR Leider Maaseik trekt zaterdag met de wind in de zeilen naar Gent, voorlaatst­e in de stand. Na driepunter­s tegen Roeselare en Waremme verwacht iedereen dat de Maaslander­s opnieuw de volle buit pakken.

Maaseik zette afgelopen woensdag rode lantaarn Waremme met 3-0 opzij, al was men (terecht) kritisch over de derde set. Ei zo na ging die verloren door onnodig concentrat­ieverlies. “De coach heeft ons nadien even met de voetjes op de grond gezet”, zegt middenman Elias Thys (22). “Soms moet dat. Het is ook niet zo evident om enkele dagen na een topper tegen Roeselare plots tegen de laatste uit de stand te moeten spelen. Het vergt een extra mentale inspanning. We zijn in zulke duels torenhoog favoriet en dus wordt er verwacht dat we van begin tot eind pushen. Die focus de hele wedstrijd aanhouden, dat gaan we tegen Gent wel proberen te doen.”

Veel concurrent­ie

Maaseik staat momenteel alleen op kop in het klassement omdat Roeselare een puntje verloor in Menen. “Die eerste plek geeft een goed gevoel. Meer niet, want een sportief voordeel geeft het niet voor de play-offs”, aldus Thys, die woensdag Man van de match was . “Ik was heel gemotiveer­d, want ik had al een paar wedstrijde­n niet meer gespeeld. Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen. Mijn vormpeil zit zeker goed. Ik hoop opnieuw op een basisplek, maar de coach beslist natuurlijk.” Een vaste waarde is middenman Thys dit seizoen niet. Hij ligt in de weegschaal met Verhees, terwijl Stahl meestal een certitude is. “Uiteraard wil ik alles spelen. Mentaal is het niet altijd gemakkelij­k als je op de bank terecht kom, maar dat hoort erbij. Er is gewoon veel concurrent­ie in deze groep.”

Maaseik iets teruggeven

De boomlange Luikenaar (2m01) is toe aan zijn derde seizoen bij Maaseik en maakte de afgelopen jaren veel progressie. Ook volgend jaar heeft hij nog een contract bij Greenyard. “Ik wil er alles aan doen om hier basisspele­r te worden”, aldus Thys. “Bestaan er gemakkelij­kere keuzes? Uiteraard. Ik zou kunnen mikken op een subtopper of middenmote­r, waar me een basisplek wordt beloofd. Er is al interesse geweest van enkele clubs, maar ik heb gekozen om te blijven. Maaseik heeft de afgelopen jaren in mij geïnvestee­rd. Nu wil ik iets teruggeven én vechten voor mijn plek.”

Benieuwd welke line-up Banks in Gent uit zijn hoge hoed tovert. “Als we uitgaan van eigen sterkte én geconcentr­eerd blijven, mogen we niet in de problemen komen.”

LIGA MANNEN

ZATERDAG 16-01-21 19.30 Menen - Achel

20.30 Roeselare - Aalst 20.30 Haasrode - Waremme 20.30 Gent - Gr. Maaseik

1 Gr. Maaseik 12 2 Roeselare 12 3 Menen 12 4 Aalst 12 5 Haasrode 12 6 Achel 12 7 Gent 12 8 Waremme 12 10 11 9 5 6 3 3 1 2 1 3 7 6 9 9 11 34-10

34-9 30-22 22-26 21-26 18-30 14-30 13-33

32 31 23 17 16 10 9 6

 ??  ??
 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? Elias Thys was woensdag nog ‘Man van de match’ tegen Waremme.
DICK DEMEY FOTO Elias Thys was woensdag nog ‘Man van de match’ tegen Waremme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium