Het Belang van Limburg

“Gaan raven met de vrienden”

-

“Nog eens gaan raven met mijn beste vrienden op een groot technofees­t. Los gaan, en alles kunnen vergeten.” Dat is waar Thaïsa Roosen (22) uit Tessenderl­o van droomt. “Zoals zoveel jongeren”, zegt ze.

Thaïsa zit midden in de examenperi­ode. “Normaal gaan we na de examens feesten, maar helaas hebben we niets om naar uit te kijken”, zegt de studente Transport en Logistiek aan de hogeschool Thomas More. “Dat prikt. Mijn laatste feestje was het weekend voor de lockdown: dat is dus bijna een jaar geleden. Ik kijk er echt naar uit om nog eens te gaan raven: een gigantisch technofees­t in een industriël­e hal, met techno-dj’s als Pan Pot of Klaps. De alcohol zal zeker niet ontbreken. Wel met genoeg watertjes tussendoor, want anders ga ik het niet lang trekken, denk ik. (lacht) Het moet een rave worden met veel volk, en natuurlijk met mijn beste vrienden en vriendinne­n erbij. Ik heb mijn vrienden amper gezien. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn oma en opa te blijven zien. Je weet niet hoe lang zij nog gaan leven, dus dat vond ik heel belangrijk. We krijgen online les, dus ook in de klas kan ik niemand zien. Heel af en toe ga ik wel eens wandelen met vrienden, maar dat is het. Dat is niet gemakkelij­k, en het wordt vaak onderschat. Ik hou me aan de regels in de hoop dat we er zo sneller vanaf zijn. Het stoort me dus enorm als anderen dat niet doen.”

Soms bouwt Thaïsa thuis wel eens een klein feestje in haar eentje. “Als we zin hebben om op stap te gaan, sturen we met de vrienden een setje door en gaan we op die manier samen los”, vertelt ze. “Dan dans ik in de living of in de badkamer, en sturen we filmpjes door naar elkaar. Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Ik kan niet wachten tot we nog eens echt kunnen gaan raven. Het zou fantastisc­h zijn als Extrema Outdoor kan doorgaan in mei, maar ik vrees dat de kans klein is. Nog even op de tanden bijten.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Thaïsa Roosen (22) wil gaan raven met haar vrienden.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Thaïsa Roosen (22) wil gaan raven met haar vrienden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium