Het Belang van Limburg

Goeie Jongens wordt hiphopplat­form, Vermin Twins brengt nieuw album uit

-

Het Genkse collectief Goeie Jongens kan rekenen op 35.000 euro subsidies van cultuurmin­ister Jan Jambon (N-VA) om uit te groeien tot een Limburgs hiphopplat­form. De band Vermin Twins krijgt financiële steun voor een nieuw album.

Goeie Jongens ontstond in 2019 als een ode aan twintig jaar Genkse hiphop. Aanvankeli­jk bedoeld als een eenmalig project, maar al snel volgden een optreden op Pukkelpop en eind vorig jaar was er debuutalbu­m Vliegtuigm­odus. Met de toegekende projectsub­sidies wil Goeie Jongens een nieuwe stap zeggen.

“Tot nu waren we vooral een collectief dat liveshows deed”, zegt Arnaud Wolters van Goeie Jongens. “In 2021 willen we ons als hiphopplat­form verder ontwikkele­n. We willen projecten ondersteun­en als platenlabe­l en boekingska­ntoor en jonge muzikanten op weg helpen die nergens terechtkun­nen.”

Het platform richt zich niet enkel op Genkse hiphop. “We willen een kwaliteits­label zijn voor Limburgse hiphop in het algemeen. Met deze financiële steun kunnen we onder meer iemand halftijds in dienst nemen om voor onze vzw te werken. We hebben heel veel plannen, nu we ons budget kennen, moeten we uitmaken waar we onze focus gaan leggen.”

Krieg

In totaal heeft cultuurmin­ister Jambon voor de eerste ronde projectsub­sidies van 2021 5 miljoen euro toegekend. Zes Limburgse kunstenaar­s en organisati­es zijn samen goed voor 178.147 euro. De grootste Limburgse hap (97.762 euro) gaat naar de kunstruimt­e Krieg van PXLMAD School of Arts. Voorts gaat er 20.212 euro naar kunstenaar­sateliers Vonk in Hasselt, 9.750 euro naar het Europese Muziekfest­ival voor de Jeugd in Pelt en 5.423 euro naar een nieuw album van Vermin Twins. De band van Micha Volders en Lotte Vanhamel bracht sinds het debuut Exoskeleto­n in 2010 geen nieuw album uit. Tot slot kan theatermak­er Maxime Dreesen uit Herk-de-Stad rekenen op een kortlopend­e beurs ter waarde van 10.000 euro.

 ?? KH
FOTO ?? Goeie Jongens op Pukkelpop.
KH FOTO Goeie Jongens op Pukkelpop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium