Het Belang van Limburg

Telenet stuurt vijf maanden na overlijden factuur naar Zutendaals­e

-

Elmari Brown, een Zuid-Afrikaanse uit Zutendaal, overleed in juli aan kanker. Als mantelzorg­er werkte Frans Beckers haar bankzaken af. Maanden later kreeg hij geheel onverwacht nog een factuur van Telenet aan.

Elmari was pas 48 toen ze op 1 juli stierf. “Als goede vriend heb ik geprobeerd om de administra­tieve verplichti­ngen na haar overlijden zo goed mogelijk uit te voeren”, zegt Frans. “Het gaat om heel veel papierwerk.”

“Met Telenet liep blijkbaar iets verkeerd. Half september had ik Elmari’s toestellen in de Telenet Shop binnengebr­acht en laten weten dat zij overleden was. Telenet bevestigde per mail dat het abonnement was stopgezet en dat er een slotrekeni­ng zou volgen.” “Die slotrekeni­ng heb ik nooit gehad. Begin november kwam er wel een ingebrekes­telling binnen op naam van Elmari, wegens een achterstal­lige betaling van 145 euro. Er werden ook 15 euro nalatighei­dsintreste­n aangereken­d. De bankrekeni­ng van Elmari was inmiddels wel afgesloten. Wie moest dat betalen? Dat vroeg ik in een brief aan Telenet op 15 november.”

“Op 28 december kwam dan een brief aan van een incassobur­eau. Er moet nu 140 euro worden betaald. Ik doe dat niet. Er is nooit een slotrekeni­ng bezorgd. De bedragen stemmen niet overeen en men stelt een overleden persoon in gebreke. Waar is de menselijkh­eid gebleven?”

OPGELOST

“Het betreft abonnement­sgelden en het verbruik van vóór de opzeg”, legt Telenet uit. “De slotrekeni­ng werd wel aangeboden, maar via Doccle. De brief van 15 november 2020 is spijtig genoeg niet verwerkt en dus niet beantwoord. Het openstaand­e saldo bedraagt nog steeds 100 euro bij Telenet, het incassobur­eau rekent 40 euro extra aan.”

“Om dit dossier op een positieve manier af te ronden, scheldt Telenet het openstaand­e saldo kwijt. We vragen het incassobur­eau om het dossier kosteloos af te sluiten.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Frans Beckers verzorgde het papierwerk van de Zuid-Afrikaanse Elmari Brown. Telenet scheldt intussen de laatste schuld kwijt.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Frans Beckers verzorgde het papierwerk van de Zuid-Afrikaanse Elmari Brown. Telenet scheldt intussen de laatste schuld kwijt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium