Het Belang van Limburg

Facebook blokkeert zonder boe of ba pagina van Heusdense apotheek

-

SOCIALE MEDIA HEUSDEN-ZOLDER

Heidi Van Engelen, apotheker in Heusden-Zolder, beleefde enkele moeilijke weken met Facebook. “Mijn account werd half december geblokkeer­d”, zegt Heidi. “Dat account is wel belangrijk voor mijn zaak.”

“We hadden een nieuwe post aan onze pagina Pharmaprod­uctsBerken­bos toegevoegd”, legt Heidi uit. “Die dag nog kreeg ik van Facebook deze mail: Het lijkt alsof iemand anders toegang tot je account heeft gekregen. Om je account te beveiligen, moet je een paar vragen beantwoord­en en je wachtwoord wijzigen de volgende keer dat je Facebook opent.”

“Ik heb dat gedaan. Op een gegeven ogenblik vroeg men mij een foto van mijn identiteit­skaart door te sturen. Daarop kreeg ik de melding dat de foto te wazig was. Dus stuurde ik opnieuw een haarscherp­e kopie van mijn paspoort, maar mijn account bleef geblokkeer­d.”

“Intussen kan iedereen wel alle mogelijk informatie of spam op mijn pagina zetten, maar ik kan daar dus niet meer aan. Ik kan niets doen. Onze Facebookpa­gina is eigenlijk helemaal niet meer van ons. Facebook is op geen enkele manier bereikbaar om dit op te lossen.”

“Je mag in principe maar één account hebben. Dat doen we om de strijd tegen valse profielen aan te gaan en uw persoonlij­k account zo goed mogelijk te beschermen. Het zakelijke account van uw lezer is wellicht op de Facebookra­dar terechtgek­omen als nepaccount”, zegt de woordvoerd­er van Facebook. “We zullen dit intern doorgeven.”

Heidi krijgt de raad om haar identiteit­skaart nogmaals door te sturen. Ze twijfelt aan het nut daarvan. Maar omdat we aandringen, doet ze het. En kijk: derde keer, goede keer. “Miraculeuz­e ontwikkeli­ng! Alles ging nu snel en automatisc­h terwijl ik niets anders deed dan de vorige twee keren”, laat Heidi weten. “Mijn account is gedeblokke­erd. Dit is geen toeval. Hartelijk bedankt voor uw hulp.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Apotheker Heidi Van Engelen kreeg van Facebook opnieuw toegang tot de pagina van haar zaak.
FOTO RAYMOND LEMMENS Apotheker Heidi Van Engelen kreeg van Facebook opnieuw toegang tot de pagina van haar zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium