Het Belang van Limburg

“Dit had helemaal niets met voetbal te maken”

- Marnik Geukens

JOHN VAN DEN BROM John van den Brom vond het een schande dat de wedstrijd Moeskroen-Genk plaatsvond. “En dat heeft niets met het ontgoochel­ende resultaat te maken, ik heb vooraf al gezegd dat de wedstrijd moest worden afgelast. Dit was een sneeuwball­engevecht, het had niets met voetbal te maken.”

De Genkse coach begrijpt dat zijn club voorbehoud aantekende voor het eerste fluitsigna­al. “Je kan niet zeggen dat ze er hier alles aan gedaan hebben om de match in zo goed mogelijke omstandigh­eden te laten plaatsvind­en. Maar voor mij heeft ook de scheidsrec­hter een grote verantwoor­delijkheid. Zijn criterium was ‘de bal rolt, dus er kan gevoetbald worden’. Dat is natuurlijk onzin. De bal rolt altijd, dat is omdat hij rond is. Maar hij rolde niet zoals hij op een normaal veld moet rollen.”

Sneeuwball­engevecht

“Gelukkig mocht er niemand binnen in het stadion, want hier kan toch niemand blij mee zijn”, ging Van den Brom verder. “Ook op tv moet het verschrikk­elijk zijn geweest. Wij zijn profs, bereiden een hele week een topwedstri­jd voor. Maar dit had niks met voetballen te maken, op dit veld kon je alleen een sneeuwball­engevecht houden. Waarom wordt zo’n match niet afgelast? Wij spelen niet Europees, er zijn midweek nog mogelijkhe­den genoeg om écht te voetballen. Ik begrijp hier niks van. Mentaal is dit geen zware slag, omdat niemand zich iets te verwijten heeft. De jongens hebben geknokt, ook met z’n tienen. Hoe moeten we deze wedstrijd evalueren? Met wedstrijdb­eelden? Die zijn lachwekken­d. We misten de eerste kansen, omdat we de bal nooit ideaal meekregen. Iedereen gleed voortduren­d weg.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? John van den Brom beleefde geen fijne avond in Moeskroen.
FOTO JEFFREY GAENS John van den Brom beleefde geen fijne avond in Moeskroen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium