Het Belang van Limburg

Rood Ngawa zorgt voor discussie in perszaal

-

De uitsluitin­g van Ngawa vlak voor de rust vormde het kantelpunt in de partij. Na afloop leidde de rode kaart voor de ex-Kanarie tot een discussie tussen Brys en Maes.

David Hubert was als eerste aan het woord. De ex-Genkie was het erover eens dat de rode kaart voor zijn ploegmaat het kantelpunt vormde, maar durfde zich niet uitspreken over de beslissing van scheidsrec­hter Wesli De Cremer in de bewuste fase. “Ik heb de beelden nog niet bekeken. Maar wie Pierre-Yves kent, weet dat hij iemand is die altijd met overgave en intensitei­t speelt”, aldus de middenveld­er van OH Leuven. “Misschien had hij op die plek niet zo’n tackle moeten inzetten. Maar hij raakt ook wel de bal.”

Dan had zijn coach Marc Brys een meer uitgesprok­en mening klaar. “Ik nodig jullie allemaal uit om de beelden eens in alle rust te bekijken. Suzuki speelt het heel goed in die fase”, vond de gewezen coach van STVV. “Hij gaat theatraal neer en pakt bovendien zijn verkeerde knie vast. Er was er ook geen contact. Dit was in ieder ge

val geen fout die rood verdiende.”

Afrikaanse tackle

Ook Peter Maes werd naar zijn mening gevraagd. “Vroeger spraken ze wel eens van ‘Afrikaanse tackles’, met twee voeten vooruit. Dit was er zo één. Dat blijft gevaarlijk. Ik vind dit een heel ander verhaal dan de acties waarvoor Vanaken of De Ridder uitgeslote­n werden.” Waarop Brys weer: “Dit was geen tackle. Pierre-Yves ging voor de man en gooide zijn benen om de bal te blokkeren. Dan kan je niet van een tackle spreken.” Maes onthield zich vervolgens wijselijk van commentaar aangezien eensgezind­heid toch een utopie leek. De Lommelaar liet wel nog verstaan dat hij tevreden was over wat zijn elftal op de mat bracht.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Cremer toont Ngawa rood.
FOTO JEFFREY GAENS De Cremer toont Ngawa rood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium