Het Belang van Limburg

STVV huurt ex-Rouche Lavalée van FSV Mainz 05

-

STVV is vanaf maandag een derde wintervers­terking rijker. Dimitri Lavalée, vorig seizoen nog bij Standard, wordt gehuurd van het Duitse Mainz. Peter Maes krijgt er zo een linksvoeti­ge verdediger bij, die zowel centraal als op de vleugel uit de voeten kan.

Na Christian Brüls en Ilombe Mboyo ziet Peter Maes een derde wintervers­terking neerstrijk­en in Sint-Truiden. De vorige week 24 jaar geworden Dimitri Lavalée, jeugdprodu­ct van Standard, komt op huurbasis over van het Duitse FSV Mainz 05, dat momenteel in de kelder van de Bundesliga geklasseer­d staat.

Dimitri Lavalée was vorig jaar nog mee op winterstag­e met de Rouches. Maar hij tekende er geen nieuw contract en kon zowaar transfervr­ij vertrekken naar Mainz. Lavalée debuteerde in augustus 2018 op het hoogste niveau bij MVV, toen de Nederlande­rs hem een seizoen huurden van Standard. Vorig seizoen maakte hij bij

Standard een goeie beurt toen Michel Preud’homme hem een kans gaf in de Europese uitwedstri­jd tegen Frankfurt, in oktober 2019 was dat. Ook zou hij een kans krijgen in de Belgische competitie twee weken later, toen Zinho Vanheusden niet fit geraakte voor de match tegen KV Mechelen. Toen Lavalée in januari echter al een contract tekende voor Mainz, was zijn tweede seizoenshe­lft bij Standard meteen ook om zeep, Preud’homme en co reageerden not amused.

Goede linkervoet

Dimitri Lavalée staat gekend om zijn goeie linkervoet. Hij kan bij STVV postvatten als meest linkse centrale verdediger, of op de plaats van Liberato Cacace, als linkervleu­gel. De speler wordt ‘slechts’ geleend, hij ligt nog tot in 2024 onder contract bij Mainz. De medische staan maandag op het programma, nadien kan Lavalée meteen aanpikken. Wellicht is hij al speelgerec­htigd voor de wedstrijd tegen Kortrijk van nu woensdag.

 ?? FOTO BELGA ?? Met Dimitri Lavalée krijgt STVV er een linksvoeti­ge verdediger bij.
FOTO BELGA Met Dimitri Lavalée krijgt STVV er een linksvoeti­ge verdediger bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium