Het Belang van Limburg

“Als ze morgen iemand anders vinden die de club honderd procent in 1A kan houden, moeten ze dat doen”, aldus Hayen. Alarmfase rood voor Hayen

- Wim Houttequie­t

WAASLAND-BEVEREN ZULTE WAREGEM 1A

H1 5

et was een uitzonderl­ijk kritische Nicky Hayen die ons te woord stond bij de persconfer­entie. De Truienaar kon zijn teleurstel­ling na de nederlaag tegen Zulte Waregem niet onder stoelen of banken steken.

“Als je de bal honderd keer naar de doelman terugspeel­t, weet je dat er ooit problemen komen”, sakkerde Hayen. “De vijf tegendoelp­unten waren om je groen te lachen. Het verhaal van ons seizoen. De tegenstand­er moet zelfs niet top zijn. We komen opnieuw op achterstan­d na een domme fout. Iedereen moet eens in de spiegel kijken, ook ik. We moeten samen naar een oplossing zoeken. Ik ben redelijk hard geweest voor mijn groep, dat ben ik ook altijd voor mezelf. Ze hebben de technische staf in de steek gelaten. We gaan heel hard optreden. Ik ben altijd heel menselijk en probeer voor iedereen goed te doen. Als je dit dan maar in de plaats krijgt… Tja.”

Door de nederlaag tegen Zulte Waregem blijft Waasland-Beveren achter met een povere één op vijftien. De druk neemt stilaan weer toe op de Freethiel. Dat beseft ook Hayen. In het begin van het seizoen hield de club het vertrouwen in zijn coach. Met resultaat, want ze pakten nadien dertien op vijftien. Uitkijken wat de

Franse CEO Antoine Gobin en zijn Amerikaans­e bazen nu beslissen. “Natuurlijk stijgt de druk. Ik heb het nog al gezegd: mijn persoon is niet belangrijk binnen de club. Als ze iemand vinden die de club honderd procent in 1A kan houden, moeten ze dat doen. Opgeven staat niet in mijn woordenboe­k. Ik zal alles blijven doen om deze club naar veiligere oorden te brengen. Al hebben we niet tegen de minste tegenstand­er gespeeld. Maar de andere ploegen pakken er wel punten tegen.”

Bijna geen transfers

Intussen is de transferpe­riode over halfweg. Op de Freethiel loopt voorlopig nog maar één nieuw gezicht. Tot frustratie van Hayen, die kritiek uitte op het sportieve beleid van de club. Uitspraken waarmee hij zich op glad ijs begeeft. “Alle ploegen rondom ons hebben zich versterkt. Na Moeskroen zijn we drie matchen ver, waarvan twee tegen rechtstree­kse concurrent­en. Na januari moeten we geen transfers meer doen, hé. We hebben dinsdag drie matchen gespeeld, terwijl we op voorhand wisten wat er nodig was. Helaas zijn we daar samen niet in geslaagd.” Dinsdag al staat het levensbela­ngrijke duel tegen Moeskroen op het programma. Bij een nederlaag vergroot Moeskroen de voorsprong op de Waaslander­s tot vier punten. Kortom, verliezen is geen optie. “Een wedstrijd met heel veel druk”, beseft Hayen. “Het is kort dag. Maar de jongens die willen meegaan, gaan mee. De rest valt af.”

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Leuko, Wuytens, Vieira, Bastians, Khammas, Heymans, Bertone, Sinani, Efford, Frey.

ZULTE WAREGEM: Bostyn, Opare, Humphreys, Deschacht, De Bock, Govea, Marcq, Seck, De Smet, Kainourgio­s, Bruno.

VERVANGING­EN: rust Wuytens door Koita, rust Sinani door Faucher, 63’ Leuko door Mertens, 79’ De Smet door Dompé, 84’ Kainourgio­s door Pletinckx, 88’ Frey door Jubitana, 88’ Vieira door Schoonbaer­t, 88’ Marcq door Sylla, 88’ Govea door Armenakas.

DOELPUNTEN: 26’ Bruno 0-1, 36’ Kainourgio­s 0-2, 48’ Frey 1-2, 70’ Bruno 1-3, 78’ Kainourgio­s 1-4, 90+2’ Armenakas 1-5.

STRAFSCHOP­PEN: 48’ Frey (omgezet).

GELE KAARTEN: 68’ Efford, 75’ Vieira, 81’ Humphreys.

SCHEIDSREC­HTER: Bram Van Driessche (7).

KRC GENK LADIES - SPORTING CHARLEROI 4-0

LOMMEL SK

 ?? FOTO BELGA ?? Nicky Hayen nam geen blad voor de mond: “De vijf tegendoelp­unten waren om je groen te lachen. Het verhaal van ons seizoen.”
FOTO BELGA Nicky Hayen nam geen blad voor de mond: “De vijf tegendoelp­unten waren om je groen te lachen. Het verhaal van ons seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium