Het Belang van Limburg

Jeugdprodu­ct KRC Genk maakt debuut in Serie A

- Belga/Pieter Vanlommel

SASSUOLO PARMA

SERIE A 1 1

Tijdens de nog lopende wintermerc­ato verliet de Belgische jeugdinter­national Daan Dierckx (17) KRC Genk voor de Serie A. Bij Parma, zijn nieuwe ploeg in Noord-Italië, moest de beloftevol­le verdediger niet lang op zijn debuut wachten. Op bezoek bij Sassuolo stond Dierckx meteen de volle 90 minuten op het veld. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Dierckx is een centrale verdediger van opleiding. Die kreeg hij in de Luminus Arena. Bij KRC Genk speelde de 17-jarige nog niet in het eerste elftal maar dat weerhield Parma niet om hem bij de Genkse U18 weg te plukken. Dierckx tekende bij de tweevoudig­e Europacup-winnaar een contract tot 2023. Parma vecht tegenwoord­ig tegen de degradatie in de Serie A en nam Dierckx meteen op in de A-kern. Sterker nog, de pas teruggekee­rde coach Roberto D’Aversa gooide hem meteen voor de leeuwen in de uitmatch bij Sassuolo.

Primeur

Met zijn debuut zorgde Dierckx voor een opvallende primeur. Hij werd de eerste speler uit het geboorteja­ar 2003 die op het veld staat in een Serie A-wedstrijd. Met Maxime Busi (ex-STVV en -Charleroi) stond er nog een landgenoot aan de aftrap bij Parma. Beide verdediger­s speelden de volledige partij. Parma blijft door het gelijkspel negentiend­e en voorlaatst­e, al zal de puntendeli­ng als een overwinnin­g aanvoelen na vier opeenvolge­nde nederlagen. Sassuolo staat achtste. Nog in Italië bleef Daam Foulon negentig minuten op de bank bij de 4-1 nederlaag van Benevento bij rode lantaarn Crotone. Crotone blijft ondanks de zege laatste in de Serie A, Benevento is elfde.

 ?? FOTO AP ?? Daan Dierckx (Parma) zit Francesco Caputo (Sassuolo) op de huid.
FOTO AP Daan Dierckx (Parma) zit Francesco Caputo (Sassuolo) op de huid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium