Het Belang van Limburg

Big Rom zet Ronaldo in de schaduw

- Jürgen Geril

INTER-JUVENTUS 2-0 SERIE A Om een legende te worden moet je prijzen pakken. Romelu Lukaku (27) beseft dat zijn prijzenkas­t nog te leeg is en wil absoluut de Italiaanse titel met Inter. Hij deed alvast een goeie zaak. Inter won met 2-0 van Juventus.

Volgens Gazzetta dello Sport keken er wereldwijd maar liefst 650 miljoen mensen naar InterJuven­tus. Dit was dan ook de Derby d’Italia, maar vooral dé clash tussen Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku. CR7 en

RL9 sloegen voor de aftrap alvast een praatje tijdens het vuurwerk. Het moet gezegd: in de eerste helft zat Big Rom veel beter in de wedstrijd dan Ronaldo. Lukaku vocht stevige duels uit met de Juve-defensie en Chiellini beet vaak zijn tanden stuk op de spits. Hoe hij in een pirouette de bal meenam voorbij zijn bewaker was geweldig. Romelu Lukaku kan echt wel met zijn rug naar de goal spelen. De eerste drie maanden liet coach Conté hem daar constant op trainen met de 1,95 meter grote Andrea Ranocchia in zijn nek. Dat rendeerde enorm. De Rode Duivel creëerde trouwens zelf ook kansen in de omschakeli­ng, maar doelman Szczesny stopte hem twee keer goed af.

Heel aanwezig

Lukaku wil graag de topschutte­rstitel afpakken van Ronaldo. De Portugees zat aan 15 treffers, onze landgenoot had er 12 op de teller. Bijna liep Cristiano eentje uit, maar bij het enige wapenfeit van Juventus voor de pauze stond assistgeve­r Chiesa offside. De goal werd afgekeurd. Inter verdiende het meer.

Het doelpunt kwam er via Arturo Vidal. De Chileen knikte een voorzet van Barella stevig tegen de touwen. Het was zijn eerste goal voor Inter en Vidal had geluk. Voor de match werd hij op sociale media op de korrel genomen omdat hij bij een knuffel met exploegmaa­t Chiellini het Juventuslo­go had gekust.

Romelu Lukaku moest in de tweede helft proberen af te raken van het label dat hij zelden scoort in topmatchen. Tegen Juventus was het hem nog nooit gelukt en hij had in zijn carrière ook nog nooit gewonnen van Cristiano Ronaldo. Zelf scoren lukte helaas niet, maar de aanvaller bleef heel aanwezig in de match. Bal bijhouden, aanvallen opzetten en verdediger­s aan de praat houden. Toen zowel Chiellini als Bonucci in zijn nek hijgden, kreeg Barella alle ruimte om de 2-0 binnen te knallen. Ook zo kun je belangrijk zijn. Lukaku is gegroeid en logischerw­ijs wordt hij gevolgd door nog grotere clubs. Ergens werd zijn naam gelinkt aan Barcelona, maar vooral Man City zou hem volgen. Pep Guardiola mag deze zomer 225 miljoen uitgeven en voor de spits-positie zou hij Lukaku of Haaland willen.

Lege prijzenkas­t

Daarvan liggen ze in Italië nu nog niet wakker. Inter kon in de laatste vijftien matchen slechts één keer winnen van Juventus, maar slaagde daar nu opnieuw in. Het wil voor het eerst sinds 2010 nog eens de titel winnen en de hegemonie van de Oude Dame doorbreken. Voor Romelu Lukaku is dat zijn ultieme streefdoel. Hij is nu 27 jaar, maar in zijn prijzenkas­t staan alleen een titel met Anderlecht en een FA Cup met Chelsea. Om een legende te worden, heb je trofeeën nodig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium