Het Belang van Limburg

Van Aert op stage richting WK

- Wim Vos

VELDRIJDEN ZILVERMEER­CROSS IN MOL Conditie: check. Goed gevoel in het zand: check. Winning mood: check. Twee weken voor het WK op het strand van Oostende griste Van Aert de zege mee op het strand van het Zilvermeer in Mol.

Subtoppers als Iserbyt, Vanthouren­hout of Aerts gaven zaterdag verstek, maar Van Aert wilde absoluut rijden in Mol. “Ik wilde nog eens dat echte zandgevoel beleven”, legde hij uit. “Net daarom was deze cross zo goed. Het zand hier is aangevoerd, en dat komt wel in de buurt van een echt strand. Bovendien had ik dit jaar nog geen zandcross gehad, daarom ben ik blij dat ik hier was.” Plus: het ging gewoon ook heel goed. “Vorige week op het BK had ik niet het gevoel dat ik wou”, beaamde Van Aert. “Daar was het nog echt op karakter. Vandaag voelde ik mij stukken beter.”

Nu zit van Aert in Spanje. Daar werkt hij tot vrijdag een stage met Jumbo-Visma af. Een verplicht nummer, geeft hij aan, zijn crossfiets neemt hij niet eens mee. “Het is dat ik er niet onderuit kan, want ik was liever niet gegaan. Ik ga vooral naar ginder om ploegfoto’s te maken en eens hallo te zeggen tegen de wegploeg. Intussen zal ik er wel van profiteren om wat kilometers in de zon te doen.”

Dan wacht Van Aert nog een laatste dubbel crossweeke­nd: op zaterdag Hamme, op zondag Overijse. Hij kan er zijn eindzege in de Wereldbeke­r veiligstel­len. Maar, geeft hij aan, dat is niet wat er in zijn hoofd speelt. “In die twee crossen wil ik nog aan die laatste details werken. Kwestie van helemaal fris te zijn voor het WK.”

 ?? FOTO BELGA ?? Wout van Aert kon voor het eerst zegevieren in de Belgische kampioenen­trui.
FOTO BELGA Wout van Aert kon voor het eerst zegevieren in de Belgische kampioenen­trui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium