Het Belang van Limburg

Vanthoor en Machiels tweede, PK Carsport wint TCX-klasse

- Marc Cornelisse­n

AUTOSPORT

24 UUR VAN DUBAI De Limburgers Dries Vanthoor en Louis Machiels zijn tweede geworden in de 24 Uur van Dubai. In de TCX-klasse mochten Peter Guelinckx en Stijn Lowette zelfs als winnaars op het podium.

Zoldernaar Dries Vanthoor en Hasselaar Louis Machiels deelden een Audi R8 van WRT met Kelvin van der Linde, Benjamin Goethe en Frank Bird. Vanthoor was het speerpunt van het team. Hij reed ’s nachts een sterke stint, klokte de snelste wedstrijdr­onde en stuurde in het slotuur naar P2 op één ronde van de winnaar. Dat was het plaatselij­ke GPX Racing met een Porsche voor Jaminet, Andlauer, Ferté, Jefferies en Fatien.

“Ik ben heel blij en heel moe”, lachte Vanthoor aan de meet. “In het begin liepen we door de neutralisa­ties twee tot drie ronden achterstan­d op. Maar we bleven knokken, zoals altijd, en vooral ‘s nachts was de auto heel sterk. Heel leuk om de hele tijd te pushen en toch nog P2 te pakken.”

In de GT4 was er een tweede plaats (16de algemeen) voor de Belgen Nico Verdonck en Stéphane Lémeret met een Aston Martin Vantage. Bij de toerwagens won het Hasseltse PK Carsport de TCXklasse bij zijn allereerst­e race met een BMW M2 CS Racing. De Limburgers Peter Guelinckx en Stijn Lowette en vader en zoon Longin zaten aan het stuur. Ze waren meteen op achtervolg­en aangewezen door een nukkige benzinepom­p, maar ook de Ginetta’s kregen technische problemen. De geheel Belgische bemanning won de klasse met 7 ronden voorsprong. Algemeen waren ze 25ste. “Dit had ik niet durven dromen”, glunderde Peter Guelinckx na zijn allereerst­e etmaalrace. “Ik heb een paar hordes moeten overwinnen. Rekening houden met de snellere GT3’s is één ding, maar ’s nachts aan het stuur zitten valt ook niet te onderschat­ten. Dit smaakt naar meer!”

Ook Stijn Lowette beleefde geen rustige nacht. “Ik werd op het voorwiel aangetikt door een GT3 en heb mijn stint afgewerkt met een stuur dat 45 graden scheef stond. Het vervangen van de stuurstang kostte 20 minuten. Dat maakt de overwinnin­g nog mooier.” De SpeedLover-Porsche met Limburger Kurt Hensen viel uit.

 ?? FOTO RR ?? PK Carsport won zijn klasse met vlnr. Peter Guelinckx, Stienes Longin, Bert Longin en Stijn Lowette.
FOTO RR PK Carsport won zijn klasse met vlnr. Peter Guelinckx, Stienes Longin, Bert Longin en Stijn Lowette.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium