Het Belang van Limburg

Athenas Lummen onderuit tegen sterke Panthers

- Johnny Peeters

BASKETBAL

TOP DIVISIE VROUWEN LUIK PANTHERS ATHENAS LUMMEN 88 56 Lummen kon in Luik op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinnin­g. De snelle start van de Panthers kon het nog ongedaan maken, maar de zwakke afwerking zorgde ervoor dat het bij de rust al op een onoverkome­lijke achterstan­d stond.

Nog steeds zonder Bourlioux, Swolfs en Rigouts botste Lummen op een snel spelend Luik dat onmiddelli­jk een kloof sloeg. “Wij zijn het beste als we snel kunnen spelen en zo zijn we vandaag gestart”, bevestigt de Lummense, maar voor Luik spelende, Jaleesa Maes. Ze scoorde net als vorige week een double-double met 12 punten en 13 rebounds. “Door dat hoge tempo ging de bal goed rond en konden we een kleine kloof slaan. In tegenstell­ing tot afgelopen seizoen laten we nu de tegenstand­er niet meer terugkomen.”

Eerste punten

“Na de moeilijke start ging het wat beter”, aldus Ndabukiye, die goed inviel voor Lummen en zich sterk verweerde onder de ring. “We waren slechts met acht speelsters en daarboveno­p gingen onze shots niet binnen. Aan de overkant kregen we driepunter­s tegen, zodat het nooit lukte om opnieuw in de wedstrijd te komen. Misschien hebben we te snel opgegeven, maar de coach bleef ons motiveren, zodat we ons toch geamuseerd hebben. Ik ben blij dat ik mijn allereerst­e punten in Top Divisie heb kunnen maken. Ik had nooit verwacht zoveel speelminut­en te krijgen, maar dat komt doordat er enkele basisspeel­sters afwezig zijn. Ik heb in het tussenseiz­oen hard gewerkt om fysiek sterker te worden en ik voel het verschil. Ik durf ook meer initiatief te nemen.”

In de tweede helft konden de Athenas het tempo beter volgen, maar dichter komen lukte niet. “We speelden niet met de handrem op”, stelt Maes. “We hadden genoeg opties, maar het lukte niet meer elke keer om te scoren. Tegen een zonedefenc­e moeten we ons altijd een beetje aanpassen. We konden wat meer roteren, dus de speelsters die anders weinig minuten maken, hebben ook hun kans gehad, dat is altijd leuk.” QUARTERS: 30-16, 17-11 (47-27), 18-12 (65-39), 23-17.

LUIK PANTHERS: 31/81 shots (7/29x3), 19/25 vw, 59 rebounds, 21 fouten, LEBLON 4+0, SCHMIDT 5+4, DESCAMPS 0+0, HENKET 11+8, MAES 8+4, Tremblez 0+2, Doppee 0+9, Borlee 3+6, Franquin 10+6, Peeters 2+0, Osselaere 0+0, Bremer 4+2. ATHENAS LUMMEN: VANDERHOYD­ONKS 4+10, CELUS 7+13, VERDONCK 1+0, SCHILLEBEE­KS 0+0, KNAEPEN 7+4, Ndabukiye 4+0, Denys 1+2, Van Heukelom 3+0.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium