Het Belang van Limburg

Vooral de vele gemiste setballen in een bloedstoll­ende eerste set braken Tectum zuur op. Achel buigt het hoofd na dolle eerste set

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL EUROMILLIO­NS LEAGUE MENEN

ACHEL

AEen tikkeltje geluk

3 0 lsof Menen nog niet ver genoeg ligt, maakte de sneeuw het er voor Achel niet makkelijke­r op. Geen ideale aanloop naar een wedstrijd tegen de nummer drie uit de rangschikk­ing. Al ging dit duel vooral om prestige. Menen was zeker van de derde plaats, Achel was al veroordeel­d tot de play-downs. Frank Depestele roteerde aan de pas en gaf Kobe Brems de kans om zich te tonen (en die greep hij ook). Jan Meertens bracht Michiel Fransen in de plaats van Max Staples, die last had aan de schouder.

Menen won dit seizoen al vijf keer met 3-2 en won ook een karrenvrac­ht sets met het kleinste verschil. Dat zette het in set één nog maar eens in de verf. Beide teams lieten quasi niets liggen in side-out en hielden mekaar in evenwicht tot liefst 37-37. “En dan viel het dubbeltje naar de kant van Menen”, aldus Achel-coach Jan Meertens. “Ik denk dat we genoeg kansen hebben gehad om die set naar ons toe te trekken. Maar het was net niet goed genoeg. Menen was iets dominanter. Het ontbrak ons ook aan een tikkeltje geluk. Misschien had de ervaring van Staples ons aan de buitenkant­en

Bondscoach Karim Bachar maakte afgelopen weekend zijn selectie bekend voor het vervolg van de kwalificat­iecampagne voor het EK Futsal 2022 in Nederland. De Red Devils Futsal plaatsten zich vorig jaar met een prima rapport voor de groepsfase van de kwalificat­ieronde. Daarin nemen ze het in uit- en thuisduels op tegen Finland, Italië en Montenegro. Op donderdag 28 januari en dinsdag 2 februari staan in Luik twee thuiswedst­rijden op de agenda: tegen Finland en Montenegro. Maar eerst oefenen Sababti en co, die door de gestaakte competitie wedstrijdr­itme ontberen, op zondag 24 januari nog tegen Nederland. De 18 koppige-selectie verzamelt komende over de streep kunnen trekken. Hij had eigenlijk wel kunnen spelen, maar ik wilde geen risico’s nemen. En opnieuw alle lof voor Michiel Fransen, nog altijd maar 18. Hij speelde goed, maar werd wat in de steek gelaten door sommige jongens die hun niveau niet haalden. Aan die jongen gaat Achel nog veel plezier beleven.”

Zesde plaats veiligstel­len

Ook in set twee waren de marges klein. Menen, met middenmann­en vrijdag, ondergaat meteen een COVID19-test en blijft dan twaalf dagen samen. Met doelmannen

Bram Meyers (Halle-Gooik),

Dries Vrancken

(FULL Hasselt) en veldspeler­s Joren Paulus en Kenneth Vanderheyd­en (beiden Borgloon) tekenen ook vier Limburgse spelers present. Carmelo Nieddu en Guy Beckers maken deel uit van de trainersst­af.

SELECTIE: Adnane, Dahbi, El Fakiri, Idrissi, Ghislandi, Rahou (Charleroi), Buyl, Dilliën, Ahmed Sababti, Ettalaki (Antwerpen), Leo, Meyers, Texeira (Halle-Gooik), Vrancken (FULL Hasselt), Paulus, Vanderheyd­en (Borgloon), Abdelhaim Sababti (Noorderwij­k), Lucas Diniz (Lille). Sinnesael en Colson in een glansrol, liep uit naar 18-14. Maar Koelewijn blokte de bezoekers weer naar 22-21. In moneytime was het echter opnieuw Mjiende dat het hoofd koel hield. Daarna was het vet bij Achel van de soep. “Na die spannende eerste set hebben we de wedstrijd gecontrole­erd”, gaf star of the game Martijn Colson mee. “Af en toe kwam Achel wat dichterbij, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we in de problemen zouden komen.”

VOETBAL

Dessel geeft forfait voor beker -

Omdat het lokale bestuur verbiedt om onder de coronaprot­ocollen van het profvoetba­l de trainingen te hervatten, geeft amateurclu­b Dessel Sport forfait voor het bekerduel van de zestiende finales tegen Beerschot.

DUIVENSPOR­T

Jonge duif verkocht voor recordbedr­ag van 160.000 euro -

Gisteren (zondag) liep de online veiling van acht PEC-duiven af op pipa.be. Deze onbevlogen jonge duiven vlogen voor een gemiddelde van 36.225 euro (!) het nest uit. De absolute topper in deze exclusieve veiling was Golden Kim, een doffertje dat voor een recordbedr­ag van 160.000 euro naar Groot-Brittannië verhuist. De vader is Golden Prince, destijds verhandeld voor 360.000 euro en moeder is Kim van het Hok Van De Wouwer. Zij werd eind vorig jaar geveild voor 1,6 miljoen euro.

Komende zaterdag sluit Achel de reguliere competitie af tegen rode lantaarn. “De opdracht is simpel: winnen en die zesde plaats behouden”, vervolgt Meertens. “Met deze groep en alle problemen die we dit seizoen gehad hebben zou dat een mooi resultaat zijn.”

SETSTANDEN: 39-37, 25-23, 25-20.

VOOR MENEN: Stuer 8, Sinnesael 12, Brems 4, Vanneste 7, Lapkov 16, Vanneste 15. Libero’s: Bille, Ver Eecke. Kwamen in: Libert, Lankinen. VOOR ACHEL: Campforts 13, Van Dyck 15, Smit 6, Fransen 7, Verschuere­n 1, Koelewijn 9. Libero: Brouns. Kwamen in: Verweij 3, Van Solkema 1.

FUTSAL

AUTOSPORT

Brivio racedirect­eur Alpine -

De Italiaan Davide Brivio wordt de nieuwe racedirect­eur van het Formule 1-team Alpine, de Franse renstal die Renault opvolgt.

BILJARTEN Leppens hervat dinsdag -

Eddy Leppens (PBA-16) begint dinsdag aan zijn vierde individuel­e tornooi van het PBA-seizoen. In zijn eerste wedstrijd ontmoet hij de Koreaan Hwang.

SKI

WB in Flachau en Kransjka Gora -

De Noor Sebastian Foss-Solevaag slalomde zondag in het Oostenrijk­se Flachau naar zijn eerste WB-zege, voor de Oostenrijk­er Marco Schwarz. Zaterdag toonde de Oostenrijk­er Manuel Feller zich de snelste, ook al in de slalom. *** Bij de vrouwen schreef de Italiaanse Marta Bassino zowel de eerste als tweede WB-reuzenslal­om in het Sloveense Kranjska Gora op haar naam.

TAEKWONDO Corten stijgt -

Taekwondoi­n Nicolas Corten van taekwonsch­ool Keumgang uit Diest heeft door zijn zege op het WTE European Club Championsh­ip in Zagreb twee plaatsen gewonnen op de wereldrank­ing -80 en stijgt van plaats 19 naar 17. Belangrijk, want elke gewonnen plaats kan hem een betere loting opleveren op de olympische kwalificat­iewedstrij­d in Sofia op 8 mei.

FC LIMBURG REGIO HERK FC:

Trainer Kristof Meykens verlengde zijn contract en gaat zo zijn vijfde seizoen in als hoofdtrain­er. Ook Nico Vanluyd (T2) en Mario Hanssen (keeperstra­iner) zijn volgend seizoen nog actief bij Herk. Sportief verantwoor­delijke Benny Thijs start eerstdaags de gesprekken met de huidige spelersker­n.

De trainers Marc Janssen en Tom Peeters blijven ook volgend seizoen aan het roer bij AA Rekem (4A).

REKEM:

 ?? FOTO VDB ?? Komende zaterdag sluit Achel de reguliere competitie af tegen rode lantaarn.
FOTO VDB Komende zaterdag sluit Achel de reguliere competitie af tegen rode lantaarn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium