Het Belang van Limburg

Twee op rij voor laatbloeie­r Eva Jennen

- Jean Hendrix

PAARDENSPO­RT CSI OPGLABBEEK Vooral Wilm Vermeir, Laurens Houben en Eva Jennen reden zich in Opglabbeek in de kijker. Jennen won tweemaal, werd een keer tweede en vierde. Houben en Vermeir hielden het bij één zege.

Eva Jennen ging de eerste concoursda­gen met een zege aan de haal. Twee op een rij dus. Nummer drie ontglipte. “Dat was zo zonde”, zegt de 19-jarige amazone.

Er had dus meer ingezeten voor de Alkense. “Sedert twee jaar volg ik les bij Johan Philippaer­ts”, vervolgt Eva. “Ik boek zo een enorme vooruitgan­g. Als je iets nieuws leert, voelt het eerst onwennig. Maar hoe langer je oefent, des te makkelijke­r het gaat. Ik ben ook laat met paardrijde­n gestart. Ik was tien jaar toen ik begon. Mijn eerste wedstrijd reed ik op mijn veertiende. Pony-ervaring heb ik niet. Natuurlijk droom ik nu van meer. Ik wil 1.40m-proeven rijden. In ieder geval ben ik 2021 goed begonnen.”

New Year Tour

Voor Peltenaar Houben (26) had er evenzo meer ingezeten. “Maar ik ben al uiterst tevreden”, aldus de profruiter van de Duitse handelssta­l van Holger Hetzel. “Omdat we in Duitsland geen concours kunnen rijden, ben ik maar naar Opglabbeek afgezakt. Ik heb de twee jumpings van de ‘New Year Tour’ gereden. We deden het goed. En ik ben blij dat ik opnieuw wedstrijde­n kan rijden.” Merithe Luyten (Generique Royale) moet verder met een tweede en derde plaats. Kelly Cornelis (Castella) en Tim Prouvé (Papillon) rangschikt­en zich eens op de tweede plaats. En Jens Vandenberk (Juan Le Loca), die in maart voor de eerste keer papa wordt, nam vrede met een derde stek, net als Mart-Sander Aarma (Kensington) en Jake Aston (Candy Crush).

 ?? FOTO JH ?? Eva Jennen boekte twee zeges, al waren het er bijna drie.
FOTO JH Eva Jennen boekte twee zeges, al waren het er bijna drie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium