Het Belang van Limburg

Willy Sommers rekent op ‘Liefde voor muziek’

- Jo De Ruyck

Willy Sommers (68) is samen met zijn hele gezin hersteld van corona en alweer volop aan het werk. “In september wil ik een nieuw album uitbrengen. Na Summer of 69, waarin ik popklassie­kers in een nieuw jasje stopte, wordt het een plaat met allemaal nieuwe liedjes”, aldus Sommers, al zal de impact van het VTM-programma Liefde voor muziek duidelijk voelbaar zijn. “Er zullen ook enkele nummers op staan die ik cover in Liefde voor muziek, dat in maart zal worden uitgezonde­n.”

Ardennen

Welke nummers dat zijn, kan Sommers nog niet zeggen. Maar het wordt alleszins muziek van Tourist LeMC, Ronny Mosuse, Jelle Cleymans & Jonas Van Geel, Emma Bale of Bert Ostyn, want zij doen dit jaar mee aan het programma waarin de artiesten elkaars liedjes onder handen nemen. “De opnames – dit keer in de Ardennen – verliepen als vrienden onder elkaar en daar zouden best nog enkele samenwerki­ngen uit kunnen voortvloei­en”, zegt Sommers. “Jelle Cleymans vertelde me dat het zijn droom is ooit een song voor me te schrijven en eerstdaags verwacht ik materiaal van hem. Ook Ronny Mosuse had een paar ideetjes. Die zijn welkom, want ik heb nog plaats op het album.”

Halve eeuw

De nieuwe plaat, nog zonder titel, zal kaderen in de viering van 50 jaar Willy Sommers. In 1971 beleefde Sommers zijn doorbraak met Zeven anjers, zeven rozen. “2021 wordt een belangrijk jaar mét een belangrijk nieuw album. Ik steek niet weg dat ik aan Liefde voor muziek heb deelgenome­n in de hoop er drie tot vier hits uit te halen. Een beetje zoals dat ook Regi is gelukt. Mijn eigen uitzending ga ik pas op 2 februari bij VTM bekijken, maar ik ving tijdens de opnames al positieve echo’s op. Muziekkenn­ers achter de schermen verzekerde­n me dat er beslist hits uit voort zullen komen.”

NETFLIX

BV

Willy Sommers werkt volop aan een nieuw album waarmee hij in september zijn 50-jarig artiestenj­ubileum wil vieren. “Er zullen ook enkele covers uit het komende seizoen van Liefde voor muziek op staan. Zo reken ik toch op drie of vier hits.”

 ?? FOTO RR ?? Willy Sommers: volop aan het werk aan zijn nieuwe album.
FOTO RR Willy Sommers: volop aan het werk aan zijn nieuwe album.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium