Het Belang van Limburg

35 besmetting­en in Hasselts rusthuis: vaccinatie uitgesteld

-

Rusthuis Immadi in Hasselt wordt getroffen door een zware corona-uitbraak: 23 bewoners en 12 personeels­leden zijn besmet. “Normaal zou er donderdag gevaccinee­rd worden in ons rusthuis, maar dat wordt nu uitgesteld”, zegt directrice Chantal Theunkens.

Rusthuis Immadi in Hasselt, dat voor een groot stuk wordt bewoond door de zusters van Kindsheid Jesu, wordt getroffen door een zware corona-uitbraak. In het rusthuis zijn 23 bewoners en 12 personeels­leden besmet. “De uitbraak heeft zich voorgedaan op de afdeling Michael, waar enkel zusters verblijven”, zegt directrice Chantal Theunkens. “In totaal zijn 23 van de 30 zusters op die afdeling besmet. Eén van de besmette bewoners is dinsdag jammer genoeg overleden.

Daarnaast zijn ook nog vier zusters naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebracht, één van hen is er heel erg aan toe. De andere zeven bewoners op de afdeling Michael zijn gecohortee­rd, maar de vrees is dat ook zij nog besmet kunnen raken. Gelukkig krijgen we hulp van een team van Jessa om de uitbraak onder controle te krijgen.” Het rusthuis kreeg ondertusse­n te horen dat het niet om de Britse variant gaat. Om verdere besmetting­en te vermijden, is er een algemene bezoekerss­top ingevoerd. De 69 bewoners en de personeels­leden van rusthuis Immadi zouden normaal komende donderdag ingeënt worden, maar die vaccinatie wordt uitgesteld naar een latere datum. “Als je als rusthuis met een uitbraak kampt, dan is vaccineren niet mogelijk”, zegt Chantal Theunkens. “We keken hier allemaal echt uit naar die vaccinatie, maar we zullen dus nog even geduld moeten hebben.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? In rusthuis Immadi in Hasselt zijn in totaal 23 bewoners en 12 personeels­leden besmet met het coronaviru­s.
FOTO SVEN DILLEN In rusthuis Immadi in Hasselt zijn in totaal 23 bewoners en 12 personeels­leden besmet met het coronaviru­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium