Het Belang van Limburg

‘Schrik van cipiers’ verbrijzel­t kaak van medegevang­ene

-

RECHTBANK HASSELT

De Tsjetsjeen Izyaur Mutaliev (30) heeft weer een slachtoffe­r gemaakt. Het parket verdenkt de worstelkam­pioen ervan het gezicht van een medegevang­ene in Hasselt tot moes te hebben geslagen.

Op 20 mei 2019 takelde de Tsjetsjeen – en niet voor het eerst – een medegevang­ene zwaar toe in de Hasseltse gevangenis. Het slachtoffe­r hield er een verbrijzel­de kaak aan over. Waarom Mutaliev over de schreef ging, is onduidelij­k. Meer dan vier maanden was het slachtoffe­r arbeidsong­eschikt. Hij vraagt 7.500 euro schadeverg­oeding.

De procureur vorderde 30 maanden cel voor Mutaliev en wees daarbij op zijn indrukwekk­ende

DILSEN-STOKKEM

strafblad. De Tsjetsjeen kreeg al 15 jaar cel voor een overval in april 2016. De getrainde vechtmachi­ne knevelde toen een 62jarige binnenschi­pper in Merksem. Die liet het leven tijdens de overval door hartfalen. Vorige week bevestigde het hof van beroep ook nog een straf van zes jaar cel nadat hij drie cipiers in de Brugse gevangenis als boksbal had gebruikt.

In de Hasseltse zaak hamerde de verdedigin­g erop dat er geen objectief bewijs was. “Het is woord tegen woord. Alles berust op verklaring­en van gevangenen die anoniem wensen te blijven. De vorige incidenten in de gevangenis gaf mijn cliënt toe, maar nu niet, omdat hij geen slagen toediende.” De rechter gaf daarop het parket de opdracht om de anonieme getuigen opnieuw te laten verhoren. Wordt vervolgd op 13 april.

C.M. (40) moest maandag om 21 uur op de Eekhoornla­an in Rotem uitwijken voor een oversteken­d everzwijn. Daardoor kwam de veertiger tegen een boom naast de weg tot stilstand. Zijn auto werd getakeld.

DILSEN-STOKKEM

Nog in Rotem gebeurde maandag om 18.20 uur een botsing op de Allemanswe­g. Toen een van de twee bestuurder­s in de richting van de Ritserstra­at reed, volgde een aanrijding met een tegenligge­r. De aanrijding leidde tot een discussie tussen de twee automobili­sten. De politie stelde een pv op.

ALKEN

Op het kruispunt van de Meerdegats­traat en de expresweg is maandagnam­iddag de 62-jarige Ria B. uit Alken gewond geraakt. Bij een aanrijding met een auto viel de vrouw met haar fiets. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Bij een kop-staartaanr­ijding maandagavo­nd rond 22.15 uur op de Grote Baan in Houthalen zijn twee gewonden gevallen. Een 39-jarige man uit Zonhoven en een 58-jarige man uit Lummen raakten gewond.

HAM

Een 20-jarige Beringenaa­r is maandag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op Geneberg in Ham. Bij het afslaan kwam een auto in aanrijding met een fietser op het fietspad.

DIEFSTALLE­N SINT-TRUIDEN

Bij de politie van Sint-Truiden registreer­den ze gisteren om 9.45 uur een woninginbr­aak in Luciëndal. De buit is nog niet bekend.

DIEPENBEEK

In de Kukkelboss­traat hebben dieven een raam opengebrok­en. Het is nog niet duidelijk wat ze uit het huis konden stelen.

BRAND

ZONHOVEN

In de Herestraat in Zonhoven is gisteravon­d een grote houtstapel ontvlamd. De brandweer werd rond 18.30 uur opgeroepen voor de bluswerken. De oorzaak van de brand is niet bekend.

KORT MAASEIK

Een boom belandde gisteren rond 11 uur op de Dilserweg in Opoeteren. De brandweer van Maaseik kwam ter plaatse en ruimde de boom op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium