Het Belang van Limburg

Cercle stuurt Hazard naar B-kern, Lamkel Zé in selectie Antwerp

-

Cercle Brugge bevindt zich in degradatie­nood, maar zet wel sterspeler Kylian Hazard uit de A-kern. Het misbaar na zijn vervanging tegen Standard en een training waarin hij overliep van frustratie bleken de druppel.

Tegen Standard was Kylian Hazard een van de beteren, maar werd hij tot zijn groot ongenoegen toch vervangen. De broer van Eden en Thorgan kon niet plaatsen dat wel hij en bijvoorbee­ld niet de zwak spelende Monaco-huurling Musaba naar de kant moest. Op de dinsdagtra­ining was de frustratie nog niet weggeëbd en pakte Hazard uit met enkele zware tackles. Voor trainer Paul Clement

en technisch directeur Carlos Aviña was de maat vol. Ze zetten hem uit de A-kern. Geen primeur, want eerder dit seizoen werd Hazard al eens drie weken uit de selectie gezet. Hij is te weinig trainingsb­eest en te veel speelvogel. Een goal en drie assists zijn niet voldoende om dat te rechtvaard­igen. Het is afwachten hoe het nu verder moet, want Hazard heeft nog een contract tot 2023. De afgelopen dagen was er al sprake van dat hij op het punt stond te vertrekken naar Turkije. Met de 19-jarige Serviër Strahinja Pavlovic krijgt Cercle er een centrale verdediger bij. De viervoudig­e internatio­nal komt op huurbasis over van Monaco, dat 10 miljoen euro voor hem betaalde aan Partizan Belgrado. Nieuwkomer

Van der Bruggen trainde al mee en gaat vanavond ook mee naar Antwerp. Voorts wordt er een Tunesische assistent-trainer aan de Engelse staf toegevoegd.

Lamkel Zé

Bij tegenstand­er Antwerp gaat het intussen snel voor Didier Lamkel Zé. Na zijn comeback op het oefenveld zit hij nu ook in de 21-koppige selectie van Frank Vercautere­n voor de wedstrijd tegen Cercle. De geschorste Martin Hongla en Faris Haroun (contractuu­r kuit) ontbreken. Het is ook nog maar de vraag of Gouden Schoen Lior Refaelov kan starten, want hij trainde dinsdag apart en er komt nog een druk programma aan. Achterin raakt Gélin wel klaar.

 ?? FOTO BELGA ?? Kylian Hazard.
FOTO BELGA Kylian Hazard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium