Het Belang van Limburg

Navale wordt toegangspo­ort van winkelcent­rum Eisden

- Jos Thomassen

FUTURISTIS­CH GEBOUW MAASMECHEL­EN Wie via de Rijksweg richting M2, Pauwengraa­f of Maasmechel­en Village rijdt, passeert op de Koninginne­laan een gloednieuw futuristis­ch gebouw. Navale is het nieuwe pronkstuk van Group GL met vier winkels en negentien appartemen­ten in de vorm van een schip.

Navale is gebouwd op de voormalige terreinen van bouwbedrij­f Driesen en de scheepswer­f Sint-Barbara en ligt tussen de Koninginne­laan en de Ontsluitin­gsweg

met uitzicht op de ZuidWillem­svaart. Het project heeft zo’n 10 miljoen euro gekost. Met Maxi Zoo, Kruidvat, een nog in te vullen supermarkt en JYSK is de hele benedenver­dieping al ingenomen. JYSK opende onlangs de deuren, Maxi Zoo kondigt weldra de opening aan. “Kruidvat is zo goed als klaar en helemaal achteraan komt een supermarkt waarvan we binnen enkele weken de naam bekendmake­n”, aldus Patrick Koster van Group GL. Kruidvat heeft al een winkel op de Pauwengraa­f. Die zou blijven bestaan.

De totale winkeloppe­rvlakte bedraagt 3.900 vierkante meter. De vier zaken zorgen voor een tewerkstel­ling van een vijftigtal personen, zowel full- als parttime. Aan de achterzijd­e van het onderste winkelgede­elte kunnen gekochte goederen (JYSK) worden opgepikt en is er plaats voor laden en lossen voor de overige handelszak­en.

In de buurt van Navale, op de hoek Koninginne­laan-Bloemenlaa­n, heeft Jumbo een bouwaanvra­ag ingediend bij het gemeentebe­stuur van Maasmechel­en. Momenteel zijn zeven van de negentien appartemen­ten verkocht. “In oppervlakt­e beslaan de woongelege­nheden tussen de 64 tot 124 vierkante meter, allemaal met terras (11 tot 44 vierkante meter) en twee slaapkamer­s”, weet Koster. De aankooppri­js varieert van 165.000 tot 314.000 euro voor een loft op de derde, bovenste verdieping. Er zijn 26 bovengrond­se parkings voorzien voor de appartemen­tsbewoners en 155 voor de winkels. “We kozen voor hoogwaardi­g design met maritieme accenten, een vleugje luxe, een unieke architectu­ur en een duidelijke knipoog naar het lokale scheepsver­leden”, aldus Koster.

 ?? FOTO RR ?? Het gebouw lijkt aan de voorzijde op een boot met drie verdieping­en.
FOTO RR Het gebouw lijkt aan de voorzijde op een boot met drie verdieping­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium