Het Belang van Limburg

Infobalie moet Hoeselaren sneller helpen

- Fred Peeters

Sinds deze week staat in de inkomhal van het gemeentehu­is een infobalie. Aan de balie kan je documenten afgeven en voor eenvoudige zaken snel geholpen worden.

“Door de coronacris­is werden we vorig jaar verplicht te gaan werken op afspraak”, zegt burgemeest­er Werner Raskin (VLD+). “Voor de diensten in het gemeentehu­is moet je telefonisc­h een dag een uur afspreken. Wie naar het recyclagep­ark wil, kan zelf het tijdstip kiezen via de website. Telefoonnu­mmers van de diensten en de afspraakmo­dule van het containerp­ark vind je op www.hoeselt.be onder de rubriek algemeen, openingsur­en.” De inrichting van de infobalie kostte 35.000 euro. Dankzij de glazen afschermin­g kan de onthaalamb­tenaar je zonder masker toespreken en ook is in het loket een bureel, verwarming en computer geïnstalle­erd. Zolang de coronamaat­regelen gelden moet elke bezoeker aan de buitendeur bellen vooraleer hij binnen mag. Burgemeest­er Raskin: “Wees gerust, we laten niemand buiten in de regen staan. Maar elke bezoeker moet wel eerst onze onthaalamb­tenaar aanspreken. Als de bezoeker een afspraak heeft, dan wordt hij aangemeld bij de betreffend­e dienst. Als de bezoeker geen afspraak heeft, wordt hij voor eenvoudige vragen, het louter afhalen of brengen van documenten, aan het onthaal geholpen. Moet hij toch nog op een dienst zijn, dan kan de onthaalamb­tenaar een afspraak maken.”

Na coronatijd zal het gemeentehu­is op de openingsur­en weer gewoon toegankeli­jk zijn zonder aanbellen. Wel blijft aangeraden op voorhand afspraken te maken als je op een bepaalde dienst moet zijn. Het infoloket was in eerste instantie enkel bedoeld als werkplaats tijdens de openingsur­en, maar wordt nu permanent gebruikt door de onthaalamb­tenaar. Krista Vandersmis­sen: “Op ons bureel zitten we met twee mensen samen. Omwille van de huidige veiligheid­svoorschri­ften mag dat niet, dus als we alle twee aanwezig zijn in het gemeentehu­is komt één van ons hier zitten.”

 ?? FOTO FRPE ?? “Elke bezoeker moet zich eerst wenden tot de onthaalamb­tenaar. Zij helpt je snel of laat de juiste dienst weten dat je er bent”, zegt burgemeest­er Raskin.
FOTO FRPE “Elke bezoeker moet zich eerst wenden tot de onthaalamb­tenaar. Zij helpt je snel of laat de juiste dienst weten dat je er bent”, zegt burgemeest­er Raskin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium