Het Belang van Limburg

Dealer krijgt 30 maanden cel na schietpart­ij met politie

-

Een Houthalena­ar (28) die betrokken raakte bij een schietpart­ij met de politie, is gisteren tot 30 maanden cel veroordeel­d. De helft van de straf is met uitstel. Hij reed op de Kunstlaan in Hasselt op enkele agenten in tijdens zijn arrestatie. Een agent loste daarbij een schot.

Speurders hielden de Houthalena­ar al een tijdje in het vizier omdat hij samen met twee ex-liefjes cocaïne op grote schaal zou verkopen. Op 4 juni 2019 ging de politie tot actie over na informatie over een drugsdeal in het centrum van Hasselt, ter hoogte van het cultureel centrum. Met twee anonieme wagens blokkeerde­n ze op klaarlicht­e dag de auto van de verdachte toen een afnemer bij hem instapte. De twintiger reed achteruit, waarna een inspecteur die vreesde dat de verdachte collega’s zou aanrijden, een schot op een band loste.

Toch kon de dader vluchten, maar even verderop in de Rederijker­sstraat veroorzaak­te hij een ongeval. Niemand raakte gewond en de politie sloeg de dealer in de boeien.

De rechtbank acht de man schuldig aan weerspanni­gheid en drugshande­l. Door zijn gunstige strafblad kan hij genieten van uitstel voor de helft van zijn straf van 30 maanden. Dan moet hij zich wel laten behandelen voor zijn drugsversl­aving en een job zoeken of een VDAB-opleiding volgen. Een dealende ex, die verstek gaf, is veroordeel­d tot 20 maanden cel en 8.000 euro boete. Zijn andere ex, een 23-jarige Hasseltse, kreeg een werkstraf van 80 uur opgelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium