Het Belang van Limburg

“Vol vertrouwen naar Brugge”

-

Kristian Thorstvedt miste dé kans op een stunt. Zijn winning goal strandde op de paal. “Toch putten wij als team enorm veel vertrouwen uit deze prestatie”, vatte hij het overheerse­nde gevoel in de kleedkamer samen.

Tachtig minuten met een numerieke minderheid moeten opboksen tegen een ploeg van het kaliber van AA Gent. Dan mag je na negentig minuten tevreden zijn met een punt. Dat was de Noor ook.

“Natuurlijk kan ik jammeren over die bal op de staak. Maar ik kijk in eerste instantie naar wat wij als ploeg geboden hebben. En dat was top. In de tweede helft creëerde Ito bij hen steeds opnieuw chaos. Daardoor kregen wij al bij al nog de beste kansen. Daarom ben ik ook erg optimistis­ch gestemd voor zondag. Wij gaan vol vertrouwen naar Brugge.”

Lot van verdediger

Collega Daniel Muñoz zat op dezelfde golflengte. Maar hij had in eerste instantie te doen met zijn landgenoot Carlos Cuesta. “Twee rode kaarten op rij, dat is uiteraard niet fijn voor hem. Maar hij weet dat niemand hem daarvoor zal bekritiser­en. Integendee­l. Hij kan rekenen op de steun van iedereen.”

Zelf kwam Muñoz heel sterk voor de dag. Hij verloor in de hele match slechts één duel. Helaas puurde Yaremchuk daaruit wel de gelijkmake­r. “Dat is het lot van een verdediger”, zei de Colombiaan. “Als je je man één keer lost, kan dat fataal zijn. Maar dat kruipt niet in mijn hoofd met het oog op zondag. Natuurlijk krijgen wij weinig recuperati­etijd. Bovendien is het op fysiek vlak geen cadeau als je tachtig minuten met een man minder staat. Maar dat mag geen excuus zijn. Ik heb echt het gevoel dat wij onszelf in Brugge zondag met drie punten zullen belonen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Thorstvedt zag de 2-1 tegen de paal stranden.
FOTO JEFFREY GAENS Thorstvedt zag de 2-1 tegen de paal stranden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium