Het Belang van Limburg

Lavalée: “Positie van Pol Garcia is mijn beste stek”

-

We vallen met de deur in huis, Dimitri. Waarom koos jij voor STVV?

“Michel Thiry, mijn manager, zwaaide met enkele mooie opportunit­eiten uit het buitenland. Maar ik ken Peter Maes. Ik heb nooit met hem gewerkt, maar we weten allemaal dat hij al een goeie coach was bij Lokeren en KRC Genk. Bovendien voelde ik volop vertrouwen in de gesprekken met CEO Tateishi en TD Andre Pinto. Dat deed me voor de mooie club STVV kiezen.”

Je zag de wedstrijde­n tegen OHL en Kortrijk vanuit de tribune en op tv. Waar zie jij jezelf in deze ploeg?

“Ik kan in een systeem met drie centrale verdediger­s als meest linkse pion spelen. Op de plek van Pol Garcia? Dat klopt. Mijn beste stek allicht. Bij MVV heb ik ook op de linksback gespeeld. Dat zou eventueel kunnen als de coach dat wenst. Bij Standard was ik ooit verdedigen­de middenveld­er.”

Je tekende vorig jaar in de winter niet bij op Sclessin en koos voor Mainz. Michel Preud’homme was ‘not amused’.

“Ach, dat is de wereld van het voetbal. Het is logisch dat niet iedereen tevreden is als je een keuze maakt. Maar ik tekende dus voor vier jaar bij Mainz. Ik heb daar geen spijt van.”

Nochtans had je er geen stek, vandaar ook de uitleenbeu­rt.

“In de voorbereid­ing stond ik steeds in de ploeg. Maar na amper twee speeldagen in de competitie werd coach Achim Beierlorze­r al ontslagen. Dat veranderde de situatie voor mij.”

Mogelijk vertrekt Garcia snel. Ben jij klaar om te spelen, want wedstrijdr­itme zal je nog ontbreken?

“Ik heb altijd goed getraind en heb veel matchen met het tweede elftal van Mainz gespeeld, dus ik voel me wel klaar. Natuurlijk kwam Kortrijk net iets te vroeg, ik had nog maar één keer mee geoefend met de groep. Ik heb pas maandagavo­nd getekend, voor Kortrijk was het te kort dag. Maar ik wil uiteraard zo snel mogelijk spelen nu.”

Wat leerden die matchen tegen OHL en Kortrijk jou over STVV?

“We hebben een ploeg met veel kwaliteite­n. Vijf keer winst in zeven duels onder Peter Maes, dat zegt genoeg.”

Aan welke sterke punten mag de Truiense fan zich verwachten?

“Ik heb een goeie linkse voet en ben iemand die graag de opbouw van achteruit verzorgt. En ik toon me graag in de duels.”

Je kent nog volk van bij Standard?

“Ik zat bij de jeugd toen Teixeira een vaste waarde was in het eerste elftal. Idem voor Brüls. Caufriez, Mmaee en Balongo ken ik nog van bij de Luikse jongeren. En Buatu is al langer een kennis.”

Je bent zelf afkomstig van Luik?

“Van Soumagne. Vlak bij de industries­tad.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Dimitri Lavalée (links) tekende maandag na zijn medische testen: “Natuurlijk kwam Kortrijk iets te vroeg, ik had nog maar één keer geoefend met de groep.”
FOTO JEFFREY GAENS Dimitri Lavalée (links) tekende maandag na zijn medische testen: “Natuurlijk kwam Kortrijk iets te vroeg, ik had nog maar één keer geoefend met de groep.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium