Het Belang van Limburg

“Ga sfeer met oude garde missen”

- Sven Claes

LOMMEL SK - RWDM ZONDAG 20 UUR Vaarwel Lommelse Sahara, welkom IJslandse geisers. Sebastiaan Brebels (25) trekt na 3,5 jaar de deur achter zich dicht bij Lommel SK en gaat de komende twee jaar aan de slag bij subtopper KA Akureyri.

Drieënhalf jaar lang pendelde de Aalstenaar dagelijks naar Lommel. Heen en terug: 280 kilometer. Maar vanaf volgende week vertoeft Brebels op het eiland van de warmwaterb­ronnen, watervalle­n en natuurlijk het noorderlic­ht. Coach Arnar Grétarsson overtuigde Brebels voor een IJslands avontuur bij Akureyri.

“De Belgische connectie is inderdaad het verband”, glundert de middenveld­er. “De IJslandse coach kende mij nog van zijn periode vorig seizoen bij Roeselare. Het is een beschaafd land met vriendelij­ke en correcte mensen. Het papierwerk is intussen volledig afgerond. De voorbereid­ing is nu bezig, dus ik hoop snel te kunnen aansluiten om klaar te zijn voor de eerste wedstrijde­n met inzet. Ik kijk er echt naar uit. Akureyri is zeker geen stap terug in mijn carrière, integendee­l het is een stap vooruit.”

Brebels en zijn vriendin Freya zullen op IJsland ook de tijd nemen om de lokale fauna en flora te ontdekken. “Onder meer de ongerepte natuur heeft mij over de streep getrokken. Akureyri ligt in het koudere noorden, het is de derde grootste stad van het land. Ikzelf ga ook weinig last hebben van heimwee, al zal ik mijn familie en vrienden natuurlijk wel missen. Ik ga zeker ook enkele IJslandse woordjes leren. De vrieskoude? Het is er momenteel stevig aan het vriezen en sneeuwen. ’s Nachts is het er -15 graden en overdag -5 graden en sneeuw. In de zomer is het er maximaal 15 graden. We trainen gelukkig in een overdekte zaal op kunstgras. Mijn vriendin, die me in het begin zal vergezelle­n, is een echte koukleum, dus ze kan maar beter veel warme kleding in onze reiskoffer­s steken.” (lacht)

1B

PROGRAMMA

VRIJDAG

20.00 Lierse Kempenzone­n - Club Brugge NXT ZATERDAG

20.45 Deinze - Union ZONDAG

16.00 Westerlo - Seraing 20.00 Lommel SK - RWDM

ALGEMENE STAND

1 Union

2 Seraing

3 Westerlo

4 Deinze

5 RWDM

6 Lommel SK

7 Lierse Kempenzone­n 8 Club Brugge NXT 15 15 15 15 15 15 15 15

Ups and downs

11 8 6 6 7 6 3 1 2 5 3 4 7 6 11 10 2 2 6 5 1 3 1 4 36-12 33-24 21-16 20-21 21-22 27-23 18-34 11-35 35 26 24 23 22 21 10 7

De aanvallend­e middenveld­er versleet aan de Gestelsedi­jk vijf trainers en maakte er ook twee overnames door. Maar Brebels kende er ook pieken en dalen. “Dat is het minste wat je kan zeggen”, zucht de Aalstenaar nog. “Ik heb er veel meegemaakt. De promotie van de eerste amateurkla­sse naar 1B, een Israëlisch­e overname en nu de overname door City Football Group. Het was met ups and downs, maar vooral met veel plezier. Ik heb ervan genoten. Mijn tweede seizoen was mijn beste jaar. We waren toen echt één vriendenkr­ing en er heerste een fantastisc­he sfeer. Ik zal vooral die sfeer met de oude garde hard missen.”

Ongerepte natuur

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Sebastiaan Brebels trekt naar de IJslandse subtopper KA Akureyri: “Mijn vriendin is een echte koukleum, dus ze kan maar beter veel warme kleding in onze koffers steken.”
FOTO DICK DEMEY Sebastiaan Brebels trekt naar de IJslandse subtopper KA Akureyri: “Mijn vriendin is een echte koukleum, dus ze kan maar beter veel warme kleding in onze koffers steken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium