Het Belang van Limburg

Brecel hoopt op vlotte regeling om te kunnen pendelen

- Marnik Geukens

SNOOKER

WST PRO SERIES

Luca Brecel is één van de Belgische sporters die hoopt dat het Overlegcom­ité vandaag goed nieuws voor hem in petto heeft. Brecel speelt maandag in Milton Keynes zijn eerste snookertor­nooi van 2021 en zal ook de volgende maanden vaak moeten pendelen tussen België en Engeland.

“Aan de Britse kant van het verhaal zit het goed”, vertelt Brecel. “Omdat wij binnen World Snooker strenge regels naleven en voor elk tornooi getest worden, moeten de buitenland­se spelers niet in quarantain­e voor de tornooien, die bijna allemaal in Engeland georganise­erd worden. Ik hoop dat ik ook telkens zonder quarantain­e naar België zal kunnen terugkeren. Ik word immers voortduren­d getest en leef binnen een bubbel.” “In het slechtste geval kan ik terecht bij mijn Zwitserse collegapro­f Alexander Ursenbache­r, die nog met enkele andere spelers in Dunstable verblijft. Zij betrekken daar een studio op minder dan een half uur van Milton Keynes, waar alle tornooien plaatsvind­en, en hebben er prima trainingsf­aciliteite­n.”

Pro Series en German Masters

Van maandag tot donderdag verblijft Brecel alvast in Milton Keynes. Maandag speelt hij er zijn poulefase van de nieuwste aanwinst op de Main Tour, de WST Pro Series. Donderdag volgt de eindfase van de German Masters, die dus niet in Berlijn kan plaatsvind­en. Daarin treft hij in de zestiende finales de Thai Noppon Saengkham.

“Ik ben blij met die Pro Series, omdat je daarin maar liefst zeven korte wedstrijde­n (best of 3) op één dag speelt. De ideale manier om opnieuw in het ritme te komen.” Brecel treft maandag in zijn poule Jack Lisowski, Graeme Dott, Andrew Higginson, Jackson Page, Zak Surety, Brandon Sargeant en Michael White. Alleen de top twee stoot door naar de eindfase.

Darts

Brecel is zich al enkele weken stevig aan het voorbereid­en op 2021. Ontspannen doet hij dagelijks door te lopen, wandelen en… darten.

“Ik ben één van de vele Belgen, die zich heeft laten meesleuren in de grote dartsgekte”, lacht hij. “Ik heb een dartsbord gekocht met aangepaste verlichtin­g én een stel pijltjes van wereldkamp­ioen Gerwyn Price. Ik kan er helemaal in opgaan en mijn niveau steeg vrij snel. Ik gooi geregeld 140. Ik kijk nu al uit naar volgende week. Want het toeval wil dat ook de Masters in het darts in Milton Keynes worden georganise­erd. (Schatert) Wie weet loop ik in het hotel wel Michael van Gerwen of Dimitri Van den Bergh tegen het lijf.”

 ?? FOTO RR ?? Ontspannen doet Brecel tegenwoord­ig aan het dartsbord met een set pijltjes van… wereldkamp­ioen Gerwyn Price.
FOTO RR Ontspannen doet Brecel tegenwoord­ig aan het dartsbord met een set pijltjes van… wereldkamp­ioen Gerwyn Price.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium