Het Belang van Limburg

Neuville en nieuwe co tevreden over start in Monte Carlo

-

Samen met nieuwe copiloot Martijn Wydaeghe nam Thierry Neuville een degelijke start in de Rally van Monte Carlo. Hij tikte na twee proeven op de openingsda­g als vierde aan, op 16 seconden van teammaat Ott Tänak, maar vóór wereldkamp­ioen Sébastien Ogier.

“Helemaal naar rechts, dus?” “Naar rechts, ja, op stand drie. Wacht, ik kom kijken.” Route Nationale 85 in de Franse Hautes-Alpes. Het decor voor de eerste bandenwiss­el van Thierry Neuville en zijn nieuwe copiloot Martijn Wydaeghe. Ophanging even afstellen, antirolsta­ng bijregelen. Ook dat behoort tot het takenpakke­t van de copiloot.

“Ja, ik moet hier een beetje leraar spelen”, grijnsde Neuville. “Maar alles loopt vlot, geen probleem.”

“Het is niet mijn eerste rally natuurlijk”, glimlachte Wydaeghe bij zijn terugkeer in het servicepar­k in Gap. Ook zijn eerste contact met de media sinds de aankondigi­ng van zijn onverwacht­e invalbeurt gaat de West-Vlaming goed af. Zeker als hij ook in het Vlaams wordt aangesprok­en. “Ik voelde op voorhand helemaal geen druk, echt waar”, stelde Wydaeghe met blinkende oogjes. “Ik kende het team al goed, en ze hebben me van in het begin uitstekend omringd. Maar ik moet toegeven: ik ben heel blij dat we van bij de start zo goed presteren.”

Problemen met intercom

Al werd het duo ook geplaagd door technische problemen. Neuville: “We hadden inderdaad nog wat sneller gekund. Maar we hadden problemen met de intercom. Ik hoorde Martijn niet altijd even goed. Een beetje frustreren­d, maar dat is een probleem dat snel opgelost is. Dat zal nodig zijn, want op vrijdag volgt een zware dag. Ik vrees dat de omstandigh­eden in de loop van de dag voor verrassing­en kunnen zorgen.”

 ?? FOTO GVE ?? Banden wisselen, dat hoort ook tot het takenpakke­t van een copiloot.
FOTO GVE Banden wisselen, dat hoort ook tot het takenpakke­t van een copiloot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium