Het Belang van Limburg

Stoot United door naar halve finale?

- Johnny Peeters

BASKETBAL

VRIJDAG 20 UUR LIMBURG UNITED-KANGOEROES KWARTFINAL­E BEKER VAN BELGIË Limburg United treft vrijdag in de kwartfinal­es van de beker van België Kangoeroes Mechelen. “Als we hen kunnen uitschakel­en, krijgen we een unieke kans om de finale te halen”, aldus Maxime Depuydt, die beseft dat de loting United gunstig gezind was.

Depuydt was vorige zaterdag tijdens de moeilijke wedstrijd in Leuven de belangrijk­ste schakel in de ploeg van coach Sacha Massot.

“We hebben daar kunnen bevestigen, nadat we tegen topploegen Bergen en Antwerp een degelijke partij speelden”, weet Depuydt. “Al was het zaterdag iets moeilijker in Leuven. We hadden de reactie van de Bears wel verwacht. In het verleden heb ik in Leuven altijd al zware wedstrijde­n meegemaakt. Zelf speel ik op dit moment met heel veel vertrouwen. Ik heb een deel jonge spelers rond mij, maar die rol van leider in het team ligt me heel goed. Het respect dat ik nu van iedereen krijg, geeft me een extra boost. Zo veel vertrouwen heb ik nog nooit gehad.”

“Ik vind het ook belangrijk dat we met zoveel Belgen spelen. We hebben op sommige posities niet de grootste talenten, maar dat compensere­n we door als team defensief sterk te spelen. Daar ligt ook het grote verschil met onze tegenstand­er. Pas op, Mechelen is offensief een heel gevaarlijk­e ploeg. Als je dat niet goed aanpakt, krijg je gemakkelij­k meer dan 100 punten tegen. Maar soms spelen ze te individuee­l. Ik ken alle spelers van Kangoeroes heel goed. Met sommigen deelde ik nog de kleedkamer bij Brussels, de anderen ben ik ondertusse­n al zo vaak tegengekom­en dat ik ze ook ken.”

Debuut Hammonds

Nieuwkomer Cliffort Hammonds maakt straks ook zijn debuut voor Limburg United. Depuydt: “Sinds maandag traint hij mee. Fysiek is hij volledig in orde en dus meteen beschikbaa­r. Voor Limburg United is Hammonds de ideale guard als aanvulling op Niels Marnegrave. Hij is vooral defensief sterk, wat perfect binnen ons spelsystee­m past.” Door de gunstige bekerlotin­g kunnen de Limburgers vrijdag mogelijk - net als in 2017 - doorstoten naar de finale. “Toen de loting bekend werd, wist ik dat het een unieke kans was om de finale te halen”, hoopt de 28-jarige Brusselaar. “Alle topploegen zitten in de andere helft van de tabel. Aan onze zijde heb ik het meeste schrik van Charleroi. Eigenlijk kan je ze vrij goed vergelijke­n met onze ploeg: een sterke defense en veel Belgen in de kern”, besluit Depuydt.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Maxime Depuydt: “Ik heb nooit eerder zo veel vertrouwen gehad als nu.”
FOTO SERGE MINTEN Maxime Depuydt: “Ik heb nooit eerder zo veel vertrouwen gehad als nu.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium