Het Belang van Limburg

Maaseik aast resoluut op de eerste plaats

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL ZATERDAG 19.30 UUR H. LEUVEN - MAASEIK EUROMILLIO­NS LEAGUE

Maaseik sluit zaterdag de reguliere competitie af bij Haasrode-Leuven. Bij winst is Greenyard zeker van de eerste plaats. Die levert geen voordeel op in de Champions Final Four, maar de Maaslander­s nemen toch het zekere voor het onzekere.

Kapitein Jelte Maan is er als de kippen bij om op het belang van de wedstrijd tegen Haasrode-Leuven te wijzen. “Kijk naar wat er vorig seizoen gebeurd is”, aldus de Nederlande­r. “Toen eindigden we derde in de reguliere competitie achter Aalst en Roeselare. Meteen daarna viel door corona het doek over het seizoen. Er werd geen kampioen aangeduid, maar de twee rechtstree­kse plaatsen voor de Champions League werden wel toegekend aan Aalst en Roeselare. Wij moesten begin oktober in Zwitserlan­d quasi onvoorbere­id een voorronde spelen voor het resterende ticket. En daar is het natuurlijk misgelopen. Corona loert nog steeds om de hoek, kijk maar naar de besmetting­en bij Roeselare vorige week. Er is momenteel geen enkele garantie dat dit seizoen volledig zal worden afgewerkt. Wij gaan dus zaterdag naar Haasrode om drie punten te pakken en die eerste plaats veilig te stellen. Je weet nooit wat de komende weken zullen brengen.” Voor Haasrode-Leuven, de enige ploeg in Liga A met een volledig Belgische kern, staat er ook nog heel wat op het spel. Bij winst tegen Maaseik zijn de Vlaams-Brabanders zeker van de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Champions Final Four. Bij verlies kunnen de manschappe­n van Kris Eyckmans nog ingehaald worden door Aalst. Dat speelt dit weekend in Gent en heeft nog een inhaalweds­trijd tegen Roeselare op de agenda staan.

“Ik ben blij dat het een wedstrijd met inzet wordt”, zegt Maan. “Haasrode-Leuven moest vorig seizoen de vierde plaats op de valreep aan Achel laten. Het zou knap zijn, mochten ze er nu wel bij zijn. Al moet je je natuurlijk de vraag stellen of de terugval van Aalst daar ook voor iets tussenzit. Wij zijn in elk geval op onze hoede voor dit Haasrode-Leuven. Blondeel en Cosemans zijn twee ervaren setters. Gert Van

Walle is een opposite die op topniveau heeft gespeeld. Seppe Baetens en Simon Peeters hebben natuurlijk bij ons het mooie weer gemaakt, Berre Peters heeft de laatste twee jaar veel progressie gemaakt. Er zal dus een sterk team staan.”

Contractve­rlenging?

Het contract van Maan, die in maart 35 wordt, loopt aan het einde van dit seizoen af. Van een verlenging is nog geen sprake. “Geen van beide partijen is daar op dit moment mee bezig”, aldus Maan. “Ik vermoed dat Maaseik me niet zomaar op straat zal zetten. (lacht) Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht. Momenteel focus ik me op het halen van mijn beste niveau, want er komen heel belangrijk­e weken aan. Eerst is er de dubbele confrontat­ie met Aalst in de halve finale van de beker. Daarna hopelijk de finale en vervolgens de halve finale van de CEV Cup tegen Sint-Petersburg.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jelte Maan: “Corona loert nog steeds om de hoek, er is geen enkele garantie dat dit seizoen volledig zal worden afgewerkt.”
FOTO DICK DEMEY Jelte Maan: “Corona loert nog steeds om de hoek, er is geen enkele garantie dat dit seizoen volledig zal worden afgewerkt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium