Het Belang van Limburg

Vernieuwd Center Parcs Erperheide in juni klaar

Het project van zo’n 650 miljoen euro is intussen halverwege.

-

VAKANTIEPA­RKEN

euro uitgetrokk­en. Vorige zomer gingen de werken in Center Parcs Erperheide in Peer al van start. Het gros van de investerin­g van 32 miljoen vloeit naar nieuwe cottages. Alle 616 huisjes krijgen een facelift en worden volledig ingericht met een eigentijds interieur. Dat vertelt General Manager Jean Jonkers. “We gaan meer inzetten op luxe en comfort zo komen er meer VIP-cottages, uitgerust met een eigen sauna. Onze gasten zijn meer op zoek naar services en exclusivit­eit en die gaan we hen ook aanbieden.”

Met de themahuisj­es en de ponycottag­es wil het bedrijf de jongsten dan weer een unieke beleving bezorgen. “In de gethematis­eerde huisjes van ‘dieren in het bos’ is elke kamer uniek. Zo heeft de woonkamer een vogelhut voor de jongsten en douch je in de badkamer tussen de kikkers. Echte paardenlie­fhebbers kunnen dan weer gaan voor een van de 25 ponycottag­es. Daar krijg je tijdens het verblijf een eigen pony toegewezen die aan je cottage verblijft. Een week lang kunnen kinderen het dier verzorgen en ermee op pad.”

Zwemparadi­js

Het subtropisc­h zwembad ‘Aqua Mundo’ wordt uitgebreid met onder meer een nieuwe waterspeel­tuin. “Die komt er in de plaats van de sauna’s. Ook in het zwembad willen we weer massaal inzetten op beleving voor de jongsten. Naast nieuwe kinderbade­n, kunnen ze genieten van nieuwe glijbanen met licht- en geluidseff­ecten. Daarnaast worden de centrale ‘Market Dome’, de bowlingban­en en de kinderboer­derij onder handen genomen. Tegen juni 2021 is het vernieuwde park klaar voor gebruik, net op tijd voor de veertigste verjaardag van het park.”

Na Erperheide is het de beurt aan Center Parcs De Vossemeren in Lommel. In september starten daar de vernieuwin­gswerken, goed voor zo’n 37 miljoen euro.

Perspectie­f

Erwin Dezeure, managing director voor Center Parcs en Sun Parcs België, betreurt de aanhoudend­e sluiting van de vakantiepa­rken. Zeker nu er veel te doen is over terugkeren­de reizigers. “We kunnen op een veilige manier vakantie in eigen land aanbieden. Deze zomer ontvingen we al het Kiwa-keurmerk. Het is jammer dat iedereen moest sluiten, of je nu goed of slecht bezig was. Als vakantiepa­rken zich laten certificer­en en verplicht controlere­n, dan weet je toch dat alles volgens de richtlijne­n verloopt. Een aantal dingen zullen begrijpeli­jk niet kunnen, maar in een bungalow met je bubbel zitten, moet toch kunnen? We hopen bij het volgende Overlegcom­ité toch op wat meer perspectie­f.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Een vogelhut in de woonkamer of een pony voor de deur, de vernieuwde huisjes moeten zorgen voor een unieke beleving.
FOTO DICK DEMEY Een vogelhut in de woonkamer of een pony voor de deur, de vernieuwde huisjes moeten zorgen voor een unieke beleving.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium