Het Belang van Limburg

Maker van ‘Loslopend wild’ schrijft misdaadser­ie

-

Slapende honden. Zo luidt de (werk)titel van een nieuwe misdaadree­ks die Charlotte Vanhecke, de bedenkster van het humoristis­che sketchprog­ramma Loslopend wild, schrijft voor zender Eén.

Charlotte Vanhecke bedacht eerder al de komische VTMreeks Kafka met onder andere Jens Dendoncker en schrijft en regisseert ook Loslopend wild & gevogelte, waarin de humor vertrekt vanuit een vrouwelijk standpunt. “Maar Slapende honden wordt geen komische misdaadser­ie, dit wordt ernstig”, zegt Vanhecke. “Het verhaal zal zich afspelen in de Kempen, waar na de verdwijnin­g van twee jonge kerels verschille­nde misdaden aan de oppervlakt­e komen. Het thema laat zich als volgt samenvatte­n: de gevolgen van de fouten die mensen omstreeks hun 20ste maken. Sommigen overleven hun fouten met glans, anderen betalen er een zware prijs voor. Niet alleen de misstappen van die verdwenen twintigers komen aan het licht, ook die van de ouders. Voor hen is het de vraag: moeten ze die toegeven of toedekken?”

Producties­teun

De reeks zal acht aflevering­en tellen en komt wellicht op de VRT. Vanhecke kreeg voor haar project bij productieh­uis Bravado Fiction 75.000 euro producties­teun van het Vlaams Audiovisue­el Fonds. Acteurs zijn er nog niet aan de nieuwe reeks verbonden. “Dat is nog te vroeg. Als alles goed loopt komt de reeks in 2023 op Eén”, aldus Vanhecke, die ondertusse­n nog het komende seizoen van Loslopend wild moet afwerken. “We draaien tegelijk seizoen vijf en zes, maar door corona konden we vier aflevering­en nog niet opnemen. Hopelijk lukt dat in april, dan komt er mogelijk al dit najaar een verse lading Loslopend wild aan.”

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? “Slapende honden wordt geen komische misdaadser­ie, dit wordt ernstig”, zegt Charlotte Vanhecke.
FOTO WIM KEMPENAERS “Slapende honden wordt geen komische misdaadser­ie, dit wordt ernstig”, zegt Charlotte Vanhecke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium